Путін не приїде в Україну, поки не зламає її переговорників

Четвер, 24 листопада 2005, 11:31

Посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін запевнив, що візит президента РФ Володимира Путіна в Україну відбудеться.

"Путін приїде обов'язково", - заявив посол в інтерв'ю російській газеті "Известия", передають "Новости Украина".

Чорномирдін пояснив, що візит до Києва прем'єра Росії "Фрадкова - один з етапів підготовки приїзду президента".

"Зараз будь-яка зустріч на вищому рівні, де б вона не проходила, дає позитив і приводить до вирішення питань. Таке спілкування - завжди просування вперед", - аргументував Чорномирдін.

Фрадков планував відвідати Україну в середу, 23 листопада, однак скасував свій візит.

У телефонній розмові Фрадков і прем'єр Юрій Єхануров домовилися визначити дату своєї майбутньої зустрічі в залежності від узгодження питання про постачання газу в Україну і транзит російського газу по території України в 2006 році.

Чорномирдін вважає, що Україна і Росія не змагаються на шляху вступу до Світової організації торгівлі. "Змагання за СОТ – дурниця", - заявив він в інтерв'ю російській газеті.

На його думку, "не можна пов'язувати вступ до СОТ і відносини Росії з Україною. Хтось ці пристрасті спеціально нагнітає". Посол вважає, що "вступ до СОТ - технічне питання, але тут його роблять політичним".

"Я сам колись вів ці переговори і знаю: вступити до СОТ можна було позавчора. Відкрийся зовсім - і ти вже там", – сказав Чорномирдін.

При цьому він відзначив необхідність "продумати, прорахувати - тарифи, ціни, митні справи", оскільки "будь-яка помилка призведе до найбільшого відкоту назад, за це будуть розплачуватися тисячі людей".

"По дорозі до СОТ Україна просунулася далі нас. Росія все одно буде у СОТ - сьогодні, або в наступному році, або пізніше. А хто кого обжене - яка різниця?" – зазначив дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування