Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-соратник Тимошенко не хоче носити її на трибуну і знає, що її змиє

Четвер, 24 листопада 2005, 14:07

За конфліктом в Українській республіканській партії "Собор" стояло небажання вести предметні переговори з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко про умови входження партії в БЮТ.

Про це заявив керівник УРП "Собор" Анатолій Матвієнко на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нас цікавить 2009 рік, і навіть з етичних переконань, не домовившись з Юлією Володимирівною, що в нас може бути інша точка зору щодо президента в 2009 році, ми не могли без застережень йти в цьому блоці", - сказав він.

За його словами, на цю тему з ними "ніхто не хотів говорити серйозно, вести розмови", на яких умовах вони можуть входити в блок.

"А підкорятися лише як підношувач патронів, наша політична сила не готова і ніколи такого не демонструвала. Саме це і було причиною цього конфлікту", - сказав Матвієнко.

Він також зазначив, що ідеологічні розбіжності з Тимошенко в партії існували завжди.

"Юлія Володимирівна, можливо, хотіла б, щоб її несли на трибуну, у тому числі, такі як я. Я вважаю, що нікого нести не потрібно. Я не її політичний друг і, тим більше, відповідальний товариш", - сказав він.

"Це компрометація і, можливо, наявність такої партійної сили як УРП "Собор" у блоці "Батьківщина" зробило Юлію Володимирівну багато в чому авторитетною. Відсутність такого тверезого погляду на те, що буде відбуватися, може її змити зі сторінок нашої історії. Це трагедія для України, але я боюся, що це трагедія для неї особисто", - сказав він.

Лідер "Собору" також відзначив, що він завжди був незручний для партії "Батьківщини". Він підкреслив, пославшись на слова колишнього члена партії Левка Лук'яненка, що "Собор" ввійде в БЮТ тільки за умови, якщо Матвієнко не буде очолювати партію.

Водночас Матвієнко заявив, що конфлікт в УРП "Собор" повністю вичерпаний і політична сила взяла паузу для того, щоб обговорити, з ким вона буде блокуватися.

За його словами, сьогодні партія веде переговори з Українською народною партією, "Порою" і "Народним союзом Наша Україна".

"Найбільш динамічно ми рухаємося в переговорному процесі з УНП і НСНУ. Я думаю, що завтра ми завершимо дискусію і буде ухвалено відповідне рішення проводу, і на цьому тижні партія заявить про свою позицію", - сказав він.

Відповідаючи на питання, на що розраховує партія на парламентських виборах і скільки осіб від партії буде у Верховній Раді наступного скликання, Матвієнко сказав: "У нинішній Верховній Раді в БЮТ нас було шестеро, я не думаю, що нас буде менше у Верховній Раді наступного скликання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування