Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко благословив Квасневського на продовження кар'єри

Четвер, 24 листопада 2005, 19:45

Президент Польщі Олександр Квасневський заявляє, що пишається своєю активною участю у подіях Помаранчевої революції.

Про це Квасневський заявив у четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Я не лише не шкодую про те, що вдалося спільно зробити в Україні, але я також цим горджуся. І яку б ціну не трапилося б заплатити, то вільна і демократична Україна – це прекрасний результат, і вважаю, що так думають і інші політики, які були заангажовані в революцію", - сказав президент Польщі.

"Я нічого не шкодую, я дуже гордий, я вважаю, що це одна з найкращих сторінок як у моїй політичній кар'єрі, а також – у житті", - додав він.

Президент Польщі висловив переконання, що "ці клопоти, які зараз переживає Україна, вони будуть подолані".

Квасневський додав, що "процес, викликаний Помаранчевою революцією буде продовжуватися і що в майбутньому Україна стане членом Європейського Союзу і НАТО".

"Коли мене запитують, як я оцінюю цей перший рік Помаранчевої революції, то я говорю, що Україна після цього року зробила великий крок вперед – вона сьогодні інша, краща, ніж була рік тому. Особливо журналісти можуть про це сказати і це оцінити", - зазначив Квасневський.

За його словами, звичайно, не всім людям одразу стало краще особливо в економічному сенсі, але демократія, свобода слова, гідність не завжди відразу тягнуть за собою кращу соціально-економічну ситуацію. "Але, напевно, варто було б це робити", - додав Квасневський.

У свою чергу президент Віктор Ющенко висловив сум з приводу того, що сьогодні відбувається останній офіційний візит Квасневського до України у якості президента.

"Перед всіма нами стоїть молода людина з унікальним політичним досвідом, яка безумовно буде мати ще велику політичну кар'єру. І тому я бажаю, щоб ця велика, надіюсь, уже міжнародна політична кар'єра Александра Квасневського відбулася", - додав Ющенко.

Як відомо, Квасневський претендує на посаду генерального секретаря ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування