Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не хоче балотуватися в президенти, а в тюрмі пам'ятала про Лазаренка

Четвер, 24 листопада 2005, 22:31

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не вела і не буде вести переговори з Народним союзом "Наша Україна" стосовно посади прем’єр-міністра.

Про це вона заявила під час прямого ефіру на регіональному Дніпропетровському каналі "9 канал".

"Тому що не функція таких політиків, які хочуть все розприділяти у ручному режимі, не їх функція визначати прем’єр-міністра", - пояснила Тимошенко.

За її словами, виступи Романа Безсмертного її просто смішать: "Людина такого високого рівня в партії не розуміє, що вже пройшов той час, коли пост прем’єр-міністра буде розмінюватись за кулісами".

Крім того, Тимошенко заявила, що НСНУ не складе конкуренцію її блоку навіть у тому випадку, якщо його очолить прем’єр Юрій Єхануров.

"Тому що чудес не буває. Політик народитись на рахунок один, два, три, через три місяці після того, як його призначили головним політиком країни – такого не буває. Політика загальнонаціонального масштабу призначити неможливо", - зазначила вона.

Оцінюючи діяльність Єханурова, Тимошенко заявила, що їй "не подобається відкат назад". "Мені не подобається, що за кулісами вирішується питання НЗФ. Мені не подобається, що Єханурова заявив, що ніяких підвищень зарплат і пенсій не буде. Це означає, що знову ділитимуть бюджет на інші потреби", - сказала вона.

Крім того Тимошенко зазначила, що у неї немає планів балотуватися у президенти у 2009 році: "Далекувато. Я думаю, нам треба допомогти чинному президенту".

Сама президентська посада для Тимошенко неприваблива: "Лише прем’єр країни може созідать країну, може міняти країну, тому у мене немає амбіцій конкурувати з Ющенком. У мене є амбіції змінити країну".

На питання, чи є в неї про що говорити з лідером партії "Громада" Павлом Лазаренком, Тимошенко відповіла: "Мені нема чого особливо питати. Ми не є людьми, які спілкуються. Ми багато років не спілкувались і абсолютно не контактували"

"Ми з ним не партнери в політиці, але я думаю, правосуддя повинно розібратися довкола всього, що було з Лазаренком".

На питання, чи може Лазаренко говорити з нею про співпрацю, вона зазначила: "Навіть не можу уявити собі, про що може йти мова".

За словами Тимошенко, їй неодноразово говорили, що вона може полегшити свою долю, якщо напише неправдиві свідчення проти Лазаренка.

"Навіть у тюрмі мене просто примушували і казали, що ти ось напиши, і може, отримаєш на кілька років менше. Я мабуть, єдина з знайомих Павла Івановича, хто це не зробила. Всі чоловіки, які були коло нього, під тиском чи зі страху понаписували все, про що їх просили. Дуже багато сказали того, чого не було, щоб захистити свою власну шкіру", - зазначила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: