Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В зоні Януковича не знають, як голосувати за Януковича

П'ятниця, 25 листопада 2005, 10:13

Громадяни, що мешкають на заході України, вважають себе найбільш поінформованими про діяльність політичних партій.

Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою центру Разумкова.

На запитання, чи вважаєте ви себе поінформованими про діяльність партій, позитивно відповіли 32,6% респондентів західних регіонів.

Найменша кількість поінформованих громадян живуть на півдні України – 16,3% опитаних, у центральних регіонах їх 26,3%, а на сході – 22,3%.

Реклама:

Згідно із даними опитування, кожен третій громадянин (33,2%) "щось чув про діяльність місцевих осередків політичних партій", тоді як понад половина (55,7%) про діяльність осередків партій в їх регіонах не чули.

В опитуванні зазначається, що в грудні 2001 року – на початку минулої парламентської кампанії не чули про діяльність місцевих осередків 66,9% опитаних, чули 27,2%.

Така динаміка, на думку представників центру Разумкова, може свідчити про розвиток мережі осередків політичних партій в регіонах, а також про певне підвищення рівня їх інформаційної активності, що створює передумови найбільшої поінформованості громадян про їх діяльність.

ВІДЕО ДНЯ

Щодо обізнаності громадян про систему, за якою відбуватимуться вибори, більш обізнаними є мешканці західного та центрального регіонів - 41,6% і 37,9% відповідно знають, що вибори пройдуть за пропорційною системою.

На сході правильно на питання, чи знаєте ви за якою системою відбуватимуться вибори, відправили лише 19,1% опитаних.

В той же час більшість громадян - 53,7% вважають, що партії переважно служать інтересам фінансових і бізнесових структур.

43,1% респондентів впевнені, що партії переважно служать інтересам партійних лідерів, 28,3% - інтересам державної влади. Лише 13,8% вважають, що слугують інтересам виборців.

Опитування проведено з 3 по 13 листопада 2005 року по всіх регіонах України. Опитано 1993 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка не перевищує 2,3 %.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...