Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після Квасьнєвського до Ющенка їде Клінтон

П'ятниця, 25 листопада 2005, 12:33

Екс-президент США Білл Клінтон відвідає Україну 27 листопада.

Про це в п’ятницю повідомив голова секретаріату президента Олег Рибачук.

Рибачук також зазначив, що Клінтон приїде в Україну на запрошення президента Віктора Ющенка.

"Під час візиту пана Клінтона планується підписання фундацією Клінтона з урядом України меморандуму про розуміння", - сказав він.

За словами Рибачука, планується, що з українського боку меморандум підпише Єхануров.

"Цей документ стосується підтримки національних ВІЛ/СНІД програм в Україні фундацією Клінтона", - зазначив він.

Рибачук також розповів, що під час самміту Україна-ЄС 1 грудня, Україну відвідають прем’єр Великобританії Тоні Блер, голова Єврокомісії Жозеф Мануель Баррозу, верховний комісар ЄС з питань зовнішньої політики Хав'єр Солана та єврокомісар Беніта Ферраро-Вальднер.

Рибачук зазначив, що від цього самміту Україна очікує оголошення політичного рішення про статус країни з ринковою економікою, підтримки економічних та політичних реформ в Україні, визнання України як стратегічного партнера в сфері забезпечення миру та безпеки в Європі.

Також, за його словами, Київ очікує на подальшу підтримку вступу до СОТ, досягнення домовленості про започаткування угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

За словами Рибачука, під час саміту буде обговорюватися політична ситуація в Україні та в ЄС, двосторонні відносини України з Євросоюзом, план дій Україна-ЄС, візовий діалог та економічна співпраця.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування