Головатий радить Луценку приструнити "бігуна" Піскуна

П'ятниця, 25 листопада 2005, 14:23

Міністр юстиції Сергій Головатий у п’ятницю подав апеляційну заяву на рішення Шевченківського суду щодо скасування указу президента про звільнення Святослава Піскуна.

"Сьогодні приблизно о 12:20 ми закінчили складати апеляційну скаргу, а о 12:50 її було зареєстровано в суді", - заявив Головатий на прес-конференції у п’ятницю.

Також міністр вважає рішення про поновлення Піскуна "політичною операцією, яку здійснили потужні фінансово-політичні групи".

"Я впевнений, що рішення писалося не тими суддями, які вели процес", зазначив Головатий.

На питання, які це можуть бути групи, міністр сказав, що має припущення, але це справа журналістів - проводити розслідування.

"Це операція, спрямована на створення правового безладдя в країні. Сам Піскун сказав "правовий колапс". В цьому з ним можна було погодитися", - сказав Головатий.

Він вкотре наголосив, що суд загальної юрисдикції не міг відкривати провадження по цій справі. До того ж, на його думку, МВС може порушити справу проти Піскуна, який "бігає по вулицях і генпрокуратурі, і збирається видати укази, і розпускати колегію".

На думку міністра, МВС може порушити справу за ст. 353 Кримінального кодексу України (перевищення владних повноважень), а генпрокурор Олександр Медведько має порушити справу за ст. 344 (тиск на президента) і ст. 343 (вплив на правоохоронні органи з метою перешкоджання службових обов’язків).

До того ж міністр попросив суддів пояснити президенту, як вчинити з Медведьком, оскільки в рішенні суду цього не зазначено.

"Президент повинен звільнити Медведька? Тоді той піде до того ж суду. І суд теоретично може його поновити", - сказав він.

У разі якщо апеляційний суд ухвалить рішення на користь Піскуна, Головатий може подати касаційну скаргу до вищого адміністративного суду.

"Чим вища інстанція, тим професійніші і відповідальніші там судді, тим більше у них совісті. Це буде своєрідним тестом, до якої міри юридичного маразму і професійної відповідальності можна дійти в існуючій системі. Бо це неодмінно відбивається на правах кожної людини в Україні", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування