Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Ющенка закликає "помаранчевих" миритися

П'ятниця, 25 листопада 2005, 14:52

Учасники новоствореного політичного Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" підписали звернення до всіх політичних сил-учасників помаранчевої революціі, із закликом сформувати єдиний виборчий блок під час парламентських виборів.

Про це повідомив голова ради НСНУ Роман Безсмертний у п’ятницю.

"Ми відкриті, ми це сьогодні продемонстрували, підписавши звернення до всіх політичних сил", - сказав він.

Як йдеться у документі, учасники блоку звертаються "до однодумців і соратників по Майдану із закликом об'єднатися" з ними у виборчий блок Ющенка на наступних виборах до Верховної Ради.

За словами підписантів, "остання надія тих сил, що були усунуті від влади помаранчевою революцією – взяти реванш на парламентських виборах і сформувати антипрезидентський Кабінет міністрів". "Ми цього допустити не можемо", - йдеться у зверненні.

Учасники блоку також наголошують, що в результаті виборів необхідно сформувати "стійку пропрезидентську більшість у Верховній Раді".

"Ми спільно здобули важку перемогу і спільно мусимо її захистити", - сказано в документі.

Коментуючи підписання договору про формування Блоку Ющенка, Безсмертний сказав, що підписання цього документу - це "перший крок - створення політичниго блоку".

"Наступний крок – після того, як ми зберемо осердя цього блоку – буде сформовано виборчий блок", - додав він.

На питання про переговори з Блоком Юлії Тимошенко, Безсертний відповів, що вони тривають, і наразі визначено представників НСНУ, які вестимуть ці переговори. За його словами, це Микола Мартиненко та Іван Васюник.

"Після завершення етапу підготовки, якщо буде згода всіх сил, буде проведено раунди переговорів з пропозицією відповідних проектів, заяв-декларацій для їхнього необхідного підписання щодо формування блоку", - зауважив Безсмертний.

На питання, чи вирішено питання про участь президента Віктора Ющенка у списку НСНУ на виборах, Безсмертий сказав: "Буде Віктор Андрійович чи не буде (у списку), очолить список чи ні – відповідь на це дасть час".

На питання щодо можливого винекнення проблем з реєстрацією Блоку у разі, якщо список очолить Ющенко, Безсмертний сказав, що НСНУ не буде робити тих дій, "які юридично не дозволять зареєструвати блок".

"Буде час, буде день, буде відповідь. Зараз відповідати на це питання давати відповідь занадто рано", - сказав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування