Литвин скаржиться на партійну корупцію і революційні колони

П'ятниця, 25 листопада 2005, 15:02

Голова Верховної Ради невдоволений кадровою політикою в державі за політичними домовленостями і називає її "партійною корупцією".

Про це він заявив у п’ятницю в рамках поїздки до Рівненської області, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин зазначив, що в Україні існує криза управління, і "важливо, щоб вона не переросла у кризу державну".

Він назвав "небезпечною практику розстановки кадрів з революційних колон".

"Отже, нам конче потрібна система кадрової роботи на тих принципах кадрової політики, які визначає президент", - сказав спікер.

Характеризуючи загальну політико-економічну ситуацію в Україні, Литвин зазначив, що "нам сьогодні потрібна реальна картина того, що відбувається".

Голова Верховної Ради нагадав про падіння ВВП у поточному році у 4, 5 разів. За його словами, у 4,4 рази скоротилося промислове виробництво, склалася загрозлива тенденція скорочення випуску високотехнологічної продукції.

Ще однією проблемою Литвин назвав негативне сальдо зовнішньої торгівлі. За його словами, обсяги експорту зросли всього на 6 відсотків, при цьому обсяги імпорту зросли на 26%.

"Тому для нас проблема з проблем – захист вітчизняного виробника і підвищення конкурентоздатності нашого виробництва", - наголосив Литвин.

За словами Литвина, негативна ситуація склалася і в АПК.

"Питома вага соціальних виплат і заробітної плати практично зрівнялася, через що втрачається будь-яка мотивація до праці", - сказав спікер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News