Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин різко повірив у чесні вибори

П'ятниця, 25 листопада 2005, 18:06

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що парламентські вибори 2006 року будуть демократичними, прозорими і чесними.

Про це він сказав на прес-конференції в Рівному, відповідаючи на запитання, чи не змінив він думку, висловлювану ще влітку, що наступні парламентські вибори будуть брудними.

Литвин наголосив, що його точка зору кардинально змінилася, оскільки він переконаний, що постановка факту про брудні виборчі технології не додасть оптимізму людям.

На переконання Литвина, влада має зробити все, щоб забезпечити прозорість і демократичність виборів. В тому числі відповідним чином має діяти і Верховна Рада.

"Я як голова Верховної Ради буду показувати приклад і заохочувати парламент до відповідних дій", - сказав спікер.

Відповідаючи на запитання, чи буде він пропонувати свій варіант угоди про чесні вибори, оскільки він піддав різкій критиці варіант, розданий партіям, Литвин сказав, що якщо ознайомитися із запропонованою угодою, то всі погодяться з його оцінкою.

Водночас він не поспішатиме пропонувати свій варіант. Литвин нагадав, що свого часу було підписано угоду про порозуміння і співробітництво між владою і опозицією, текст якої практично був підготовлений ним.

"Необхідно проаналізувати її виконання. Я не можу дозволити собі розкіш робити марну роботу", - сказав Литвин.

Відповідаючи на запитання, які, на його думку, перспективи у новоутворення Блоку Віктора Ющенка, Литвин зауважив, що все знаходиться в їх руках, як вони співпрацюватимуть під час виборів і після них.

Він сказав, що в цей блок входять переважно представники влади, а вони під час виборів мають певні преференції, а разом з тим і складнощі. Складнощі, за його словами, полягають у тому, що перед владою суспільство завжди ставить завищені вимоги, які в цілому, на думку Литвина, є об'єктивними.

Крім того, в ході прес-конференції Литвин вчергове висловив думку, що місцеві вибори не будуть зірвані через брак часу.

Він повідомив, що у вівторок планується ухвалити постанову про оголошення місцевих виборів, на тому ж тижні планується ухвалити зміни до закону про місцеві вибори.

Литвин сказав, що "піднапружимось і зробимо все, що необхідно", нагадавши, в які стислі терміни був організований третій тур президентських виборів 2004 року.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування