Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко розповів, як злякався, коли його наказали "мочити"

П'ятниця, 25 листопада 2005, 21:07

Петро Порошенко покладає відповідальність за не розслідування фактів фальсифікації президентських виборів 2004 року на екс-генпрокурора Святослава Піскуна.

"Відповідальність за розслідування саме цих резонансних справ по фальсифікації виборів лягає виключно на плечі генпрокурора, тепер вже колишнього", - сказав Порошенко в ефірі 5 каналу.

На питання, чи було йому страшно під час революції, Порошенко відповів: "Так. Це було в ніч з 22 на 23 жовтня, під час відомих подій ЦВК. Наші опоненти отримали наказ залякати людей, щоб люди боялися виходити на масові акції...".

"Коли біля ЦВК, коли залишилося декілька сотень жінок, дітей, людей, які не здатні себе захистити, коли міліції було дано злочинний наказ знятися і декілька десятків молодчиків за вказівкою керівництва штабу опонента почали бити кийками людей... дійсно було страшно", - сказав Порошенко.

"Потім була команда охоронцям "Мочи Порошенка"... Це єдиний раз, коли мені було страшно під час революції. Страшно не за себе, а за людей", - додав він.

На питання, хто віддавав наказ застосувати зброю до демонстрантів на Майдані, Порошенко сказав: "Це був наказ керівництва МВС. За нашою інформацією міністра внутрішніх справ на той час не було у місті. Цей наказ видавав заступник міністра внутрішніх справ".

Порошенко розповів, що про цей наказ він довідався від "відповідального працівника внутрішніх військ", після чого він віддав команду керівникам штабів "Сили народу", щоб групи людей вирушили в місце розташування частин внутрішніх військ у Нових Петрівцях і Василькові під Києвом.

За його словами, в цьому процесі були задіяні Євген Жовтяк, Юрій Луценко, Олексій Івченко, Юлія Тимошенко, "які взяли на відпрацювання по окремому керівнику міністерства оборони, внутрішніх справ, які робили максимум, щоб цей наказ не був виконаний".

Порошенко також наголосив, що Віктор Ющенко був категоричним противником силового варіанту розв’язання ситуації під час революції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування