Бродський не піде на вибори, бо його викачали у Волкові

Субота, 26 листопада 2005, 10:06

Михайло Бродський прийняв рішення не балотуватися до Верховної Ради за списком Блоку Юлії Тимошенко.

Як повідомив "Українській правді" прес-секретар Бродського Роман Петренко, відповідну заяву політик оприлюднив у п’ятницю.

"Протягом останніх днів, - йдеться у заяві, - з подачі Олександра Зінченка моє прізвище активно згадується у ЗМІ в одному контексті із прізвищем Олександра Волкова. Від цього мені і боляче, і соромно".

Бродський згадує, що його політична кар’єра почалася вісім років тому. "В середині 90-х, коли я був власником і керуючим менеджером газети "Київські Відомості", тодішня влада почала генеральний наступ на свободу слова у країні", - йдеться в заяві.

"Від того моменту я боровся з кучмізмом. Влада руйнувала успішне і популярне видання, нищила весь мій бізнес, і не тільки медійний. Врешті-решт мене було кинуто за грати", - згадує він.

У 1998 році, нагадує депутат, його було обрано до Верховної Ради. "У ті ж роки мені довелося продовжити боротьбу із тоді всесильним головою МВС Кравченком, та і з самим Кучмою – на майданах акції "Україна без Кучми", "Повстань, Україно", у сесійній залі парламенту, у лавах партії "ЯБЛУКО", - говорить Бродський.

"Коли стало зрозуміло, що здолати Кучму й покласти край пануванню в Україні того злочинного режиму може лише політична команда на чолі з Ющенком, я свідомо став його "технічним кандидатом", взявши на себе небезпечну функцію – розповісти людям правду про Януковича", - говориться в заяві.

"Після ж перемоги нашого кандидата восени-взимку 2004 року і я, і мої соратники по партії "ЯБЛУКО" свідомо об’єдналися навколо Юлії Тимошенко. Ми влили свою партію в її "Батьківщину" - безпрецедентний випадок в історії України", - наголошує Бродський.

"Де весь цей час провів Волков, перед тим як скочити на сцену вже переможного Майдану, я розповідати не буду. Це всі знають. І саме тому мені і боляче, і соромно за те, що моє ім’я згадують в компанії із паном Волковим", - сказано в заяві.

"Розумію, чому так відбувається. Адже я був першим, хто публічно заявив про корумпованість оточення нинішнього президента, про сумнівні діяння Порошенка, Третьякова й інших", - вважає він.

"Йдучи на такий крок, я розумів, що мені за це помстяться, і я не помилився. Дякувати Богові, за критику оточення президента сьогодні не садять у тюрму. Та й Ющенку тут треба віддати належне. Натомість дуже цинічно обливають брудом. І мене, Михайла Бродського, вирішили викачати у Волкові", - сказано в заяві.

"Бачачи, що мене і надалі "пов'язуватимуть" з Волковим напередодні виборів до Верховної Ради і не бажаючи підставляти Юлію Володимирівну під контрудар президентських друзів і кумів, я прийняв рішення не балотуватися до Верховної Ради за списками БЮТ", - повідомив політик.

Водночас він порадив Волкову "піти з політики, стерти своє прізвище із телевізійних відеофайлів та газетних шпальт – іди, Олександре, в минуле разом з Кучмою".

Бродський наголосив, що, відмовляючись від балотування, не йде від Тимошенко.

"Був і залишаюся впевненим у головному: Юлія Тимошенко – єдина, хто зможе виконати ті завдання, які поставив нам український народ, і забезпечити виконання обіцянок, даних на Майдані мільйонам людей", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News