Янукович подарував брату булаву і поскаржився на Тимошенко

Субота, 26 листопада 2005, 12:42

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що за останній рік Україна не просунулася по шляху демократії і соціально-економічних перетворень.

Про це він сказав у суботу на з'їзді партії "Єдина Росія", що проходить в Красноярську.

"Пройшов рік з часу так званої "помаранчевої революції". Результати цього року ще будуть аналізуватися й істориками, і економістами. Однак уже зараз можна сказати, що за цей час Україна ні на крок не просунулася по шляху демократизації і соціально-економічних перетворень", - сказав Янукович.

За його словами, "навпаки, Україна як у плані економіки, так і демократії відкинута назад".

"Замість реальної роботи з розвитку держави так звані "революціонери" загрузли у взаємних обвинуваченнях і викриттях", - підкреслив Янукович.

Крім того, екс-прем'єр заявив, що альянс Партії регіонів із Блоком Юлії Тимошенко "буде дуже проблематичний".

"Ми не в захваті від роботи, проведеної колишнім урядом, м'яко кажучи. Юлії Тимошенко за дуже короткий термін вдалося опустити економіку України до дуже низького рівня, причому одну з найуспішніших економік Європи", - відзначив Янукович.

Говорячи про перспективи боротьби за президентство, Янукович відповів: "Тут мова йде не про мене, не про те, чи готовий я зайняти це крісло. Мова йде про ту політичну команду, що пішла на вибори. Мова йде про повноваження, щоб вирішувати соціальні, економічні питання України".

З трибуни шостого з'їзду російської політичної партії "Єдина Росія" у Красноярську Янукович оголосив про початок виборчої кампанії очолюваної ним Партії регіонів.

Він повідомив, що привіз у подарунок лідерові "Єдиної Росії" Борису Гризлову "символ влади" і вручив йому велику булаву з гербом Богдана Хмельницького.

Янукович у своєму виступі підкреслив, що одним із пріоритетних напрямків партії є стратегічне партнерство з Росією і, зокрема, партія виступає за визнання російської мови другою державною.

"Наше гасло: дві мови - один народ. Не може мова Пушкіна, Чехова, Толстого, Гоголя, Буніна вивчатися в українських школах як іноземна", - підкреслив Янукович.

Україна і Росія, за його словами, не просто сусіди - "ми були, є і завжди будемо єдинородними братами".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування