Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поставила Пинзенику ультиматум

Субота, 26 листопада 2005, 13:27

Переговори щодо створення спільного блоку між партією "Батьківщина" та ПРП не досягли успіху через те, що партія Юлії Тимошенко поставила вимогу віддати право на формування списків до місцевих рад.

Про це повідомив учасникам з'їзду ПРП член президії партії Ігор Гринів.

За його словами, серед основних умов, поставлених Батьківщиною, була не участь Віктора Пинзеника в списку Блоку Тимошенко, якщо він залишається працювати в уряді Єханурова.

У випадку, якби Пинзеник залишив посаду в уряді, йому б запропонували місце в списку, але за межами першої п’ятірки.

Другою вимогою, сказав Гринів, була повна прерогатива блоку Тимошенко при формуванні списків на місцеві вибори.

ПРП вдалося погодити лише дві кандидатури на посади місцевих голів. При цьому партія отримала вимогу щодо небалотування Тараса Стецьківа на посаду мера Львова.

Також, за словами Гриніва, була умова, що у випадку входження ПРП до Блоку Тимошенко у вигляді партії вона отримає лише 20% у списках, тоді як входячи окремими особистостями, вона б отримала 30%.

"Ми сказали – хай буде 20, але партію ми не здамо", - наголосив Гринів. Він відзначив, що переговори – "це складна річ", додавши, що переговорники боролися по кожному регіону (за позицію партії) і не готові були поступатися.

Він також повідомив, що в п’ятницю на 18 годину була зібрана зустріч, на якій планувалося підписати угоду про блокування, під час якої і був поставлений цей пакет вимог.

Гринів відзначив, що виставлені умови не є позицією особисто Тимошенко, а частини її команди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування