Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко через Ющенка втратив віце-прем'єра, але знайшов іншого

Неділя, 27 листопада 2005, 11:57

Українська народна партія не піде на вибори у блоці з "Народним Союзом Наша Україна", а створить блок національно-демократичних сил із попередньою назвою "Український народний блок".

Як повідомив лідер УНП Юрій Костенко на прес-конференції в неділю, це робоча назва блоку, запропонована центральним проводом УНП для затвердження.

За словами Костенка, сьогодні є два потенційних суб'єкти такого виборчого блоку, зокрема, Партія вільних селян і підприємців, лідером якої є Іван Томич, а почесним головою Іван Плющ, а також Українська соборна партія, що очолює колишній народний депутат Тетяна Яхєєва.

Крім того, Костенко повідомив, що в суботу лідер партії Республіканської Християнської партії Микола Поровський також висловив бажання блокуватися на виборах з УНП.

При цьому Костенко нагадав, що переговори про створення блоку національно-демократичних сил протягом року проводилися з усіма партіями цієї ідеології.

За його словами, зокрема, були проведені численні зустрічі з керівництвом Народного Руху України й УРП "Собор". Однак, за словами Костенка, НРУ прийняв рішення про блокування на виборах із НСНУ, і таке ж рішення в п'ятницю прийняла партія "Собор".

Костенко також заявив, що УНП не прагне до того, щоб в Українському народному блоці було якнайбільше партій. "Ця арифметика не дає якісного результату", - сказав він.

Разом з тим, Костенко повідомив, що переговори про створення блоку продовжуються з іншими суб'єктами виборчого процесу, і остаточний формат коаліції, а також виборчий список будуть оголошені на другому етапі з'їзду УНП, який орієнтовно відбудеться 11 грудня.

Він також повідомив, що у виборчому списку Українського народного блоку не буде віце-прем'єр-міністра В'ячеслава Кириленка, який є прихильником того, щоб Українська народна партія йшла на вибори в блоці з "Народним Союзом "Наша Україна".

За словами Костенка, у прохідній частині списку буде "інший віце-прем'єр". Лідер УНП, однак, відмовився називати його прізвище. Як стало відомо Ліга від неофіційного джерела, мова йде про віце-прем'єр-міністра з питань агропромислового комплексу Юрія Мельника.

Відповідаючи на питання про те, чи може в Українському народному блоці першим номером бути Іван Плющ, Костенко відповів: "Все може бути". Він також повідомив, що в прохідній частині списку блоку буде дуже багато молоді.

Крім того, Костенко додав, що в ході цієї виборчої кампанії традиційний західний електорат не буде базовим для УНП.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...