Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз подумає про союзників з першими бруньками на деревах

Неділя, 27 листопада 2005, 14:17

Соцпартія має намір тільки після парламентських виборів розглядати питання блокування і створення коаліції з іншими політичними силами.

Про це в неділю в інтерв'ю журналістам повідомив лідер СПУ Олександр Мороз, передає Ліга.

Мороз підкреслив, що сьогодні ще нестабільна ситуація щодо електоральних переваг виборців, оскільки до 40% виборців не визначилися у своїх симпатіях. "Передчасно робити якісь кроки в цьому відношенні", - відзначив Мороз.

Він також назвав деструктивною позицію Кабінету Міністрів щодо соціальних витрат, закладених у проекті бюджету на 2006 рік.

За словами Мороза, у бюджеті на 2006 рік повинні бути збільшені витрати на соціальні програми і реалізацію Закону про дітей війни.

Мороз відзначив, що якщо уряд хоча б частково не закладе в бюджет витрати по реалізації зазначеного Закону, а також не буде реалізації Закону про субвенції місцевих представницьких органів і фінансування АПК, Соцпартія утримається від голосування по бюджету.

Крім того, Мороз вважає, що кошти від продажу акцій ВАТ "Криворіжсталь" необхідно направити на компенсацію боргів вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР, а також близько 3 мільярдів - на покриття дефіциту в Пенсійному фонді.

Він також повідомив, що Соцпартія найближчим часом має намір розглянути питання висування свого кандидата на посаду мера Києва.

Коментуючи ініціативу розвести в часі вибори до Верховної Ради й місцевих рад, Мороз висловив думку, що за цим криється бажання заблокувати політичну реформу.

"Коли ми говоримо про розведення виборів, до речі, порушуючи тим самим Конституцію, чи натякаючи про можливість порушення її, то мова йде про пошук аргументів для блокування політичної реформи" - цитує Мороза прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування