Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз у парламенті займеться лоббізмом

Неділя, 27 листопада 2005, 15:31

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що урядова коаліція після виборів 2006 року повинна формуватися на основі СПУ.

Про це він сказав на 16-ій звітно-виборній конференції київської організації Соцпартії в неділю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Мороза, цього можна домогтися, коли фракція СПУ в парламенті "буде солідною, а не довіском до якихось інших політичних сил".

Він підтвердив, що до партійного списку кандидатів у народні депутати від Соцпартії України будуть включені керівники великих підприємств.

"Ми йдемо на радикальний крок, який буде мати неоднозначну оцінку виборців, однак ми повинні створити потужну групу в парламенті промислового лобі - людей, що знають, що сьогодні потрібно робити з промисловістю", - заявив Мороз.

Він підкреслив, що якщо урядова коаліція в парламенті буде створена на хиткій основі, то "не буде і стабільної політики".

Для забезпечення стабільної політики, Мороз вважає, що СПУ повинно взяти на себе відповідальність за формування уряду.

Лідер СПУ підкреслив, що якщо до "помаранчевої революції" у рядах СПУ нараховувалося близько 100 тис. членів, то на сьогоднішній день ця цифра досягла вже 180 тис. "Ми повинні цю хвилю доповнити і прийти до влади, оскільки ми не маємо права втратити цей шанс", - заявив він.

У той же час, говорячи про першу п'ятірку передвиборного списку своєї партії, Мороз висловив думку, що міністри не повинні брати участь у кампанії.

"Я знаю, що другою у списку буде Валентина Семенюк (глава Фонду держмайна), Луценко (міністр внутрішніх справ Юрій Луценко), а далі ми ще порадимося. Моя думка така: що міністри повинні займатися своїми функціональними обов'язками і безпосередньо участі у виборній кампанії брати не будуть", - цитує Мороза "5 канал".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування