Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко знає, що Піскун не розслідував справу Гонгадзе

Неділя, 27 листопада 2005, 15:40

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що Генпрокуратура не розслідувала справу про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе після встановлення його вбивць і місця вбивства.

Про це він заявив у п’ятницю увечері в Донецьку, повідомляє УНІАН.

"Розслідування не велося після того, як були встановлені вбивці і місце вбивства. Принаймні, ніхто не розслідував, за моєю інформацією, хто, коли і навіщо перевозив тіло, відрізував голову, а тим паче - хто замовник і організатор злочину", - сказав Луценко.

За його словами, "за перші півроку, поки активно велося розслідування справи Гонгадзе, вони (слідчі групи) спалили бензину приблизно як половина центрального апарату МВС".

"Після цього фактично ніяких виїздів цих службових автомобілів не було. З цього я роблю висновок, що слідство було припинене на етапі встановлення вбивць", - уточнив Луценко.

При цьому він висловив тверде переконання, що "новий генеральний прокурор не саботуватиме спільну роботу" з розслідуванню вбивства Гонгадзе.

Луценко також стверджує, що Генпрокуратура часів Піскуна саботувала розслідування тисячі ста двадцяти кримінальних справ стосовно посадових осіб, передає "5 канал".

За його даними, саме через несвоєчасний арешт Генпрокуратурою рахунків колишнього губернатора Сумщини Володимира Щербаня його син вивіз з України мільйони доларів. Це ж стосується, за словами міністра, і справи колишнього губернатора Київщини Анатолія Засухи.

На думку Луценка, Піскун також використовує гучні кримінальні справи, щоб потрапити до парламенту.

За його словами, перш за все це стосується заяв екс-генпрокурора щодо справи голови Донецької облради Бориса Колесникова.

"Він націлився на участь у списках тих, хто сьогодні називає себе опозиціонерами. Саме тому в нього є дві заяви, про Колесникова і про політичні репресії. Одна дуже цікава для Регіонів, і мій давній знайомий Тарас Чорновіл уже зреагував, а інший цікавий для народників Литвина", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування