Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон зробив Україні 90-відсоткову знижку

Неділя, 27 листопада 2005, 20:40

Рішення по кандидатурі посла України в США вже прийнято.

Про це сказав глава української держави Віктор Ющенко на спільній з екс-президентом США Біллом Клінтоном пресс-конфренции ввечері в неділю в Києві.

"Було розглянуто багато кандидатур, два з половиною тижні тому рішення було вже прийняте, і зараз проходять відповідні процедури", - сказав Ющенко.

"Призначення посла має надзвичайно важливе значення для розвитку двосторонніх відносин", - додав український лідер.

Глава секретаріату президента України Олег Рибачук повідомив журналістам, що агреман уже переданий американській стороні.

Крім того, уряд України і Фонд екс-президента США Білла Клінтона підписали в неділю в Києві меморандум про взаєморозуміння з питань ВІЛ/СНІД.

Меморандум підписали з боку українського уряду міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, з американського - сам 42-й президент США Клінтон.

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров, який був присутній на підписанні меморандуму, підкреслив, що Україна "дуже сподівається на те, що Фонд Клінтона допоможе" у створенні умов для запобігання поширенню ВІЛ/СНІД".

У свою чергу Клінтон підкреслив, що для нього "велика честь підписати меморандум". "Я завжди був тепло налаштований і залишаюся таким у відношенні України", - сказав колишній американський президент.

Відповідно до меморандуму, Україна зможе купувати антиретровірусні препарати за рахунок держбюджету за цінами Фонду, що будуть на 90% нижчими за ринкові.

Крім того, Фонд надасть допомога урядові України в реалізації програм, спрямованих на розширення можливостей лікування ВІЛ-інфекції на рівні областей.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування