Литвин уже побив рекорд по рекламі

Понеділок, 28 листопада 2005, 09:44

Меморандум про чесні вибори, до підписання якого закликав політичні сили президент Віктор Ющенко, є дуже актуальним.

Таку позицію висловив голова Комітету виборців України Ігор Попов в ефірі Бі-Бі-Сі.

"На кожних виборах ми намагаємося попросити політичні партії підписати такий меморандум. Як на мене, зараз це ще більш акутально", - заявив Попов.

"Зараз три провідні політичні сили - "Народний Союз Наша України", Блок Юлії Тимошенко та Партія регіонів повинні сказати виборцям, чи будуть вони, принаймні, намагтися іти чесно на вибори, а не закликати до війни між помаранчевими і біло-блакитними, ділити Україну на частини і так далі", - зауважив він.

За словами Попова, до нього звернулися керівники секретаріату президента, аби він "надав допомогу у формулюванні такого документу, ідуть консультації, ось уже тиждень".

"Мені дуже прикро, що Володимир Михайлович Литвин, який мав підписати цей документ і як спікер Верховної Ради, і як голова блоку свого імені, на тій лише основі, що не він його писав", - зазначив Попов.

"У той же час, ми бачимо, що по зовнішній рекламі блок Литвина є рекордсменом", - підкреслив голова КВУ.

"У цьому документі ітиметься не лише про букву закону, але і дух закону. Тоді б пан Литвин міг дати розпорядження зняти ці біґборди", - зауважив Попов.

"Але цього не робиться, так ніби чекають на те, коли почнуть подавати до суду, шукати порушень і так далі. Така позиція не робить честі цьому політику на самому старті виборчої кампанії", - додав він.

Також Попов спробував пояснити ситуацію щодо очолення президентом виборчого блоку його імені.

"Правова колізія певна є, бо при поданні документів до Центрвиборчкому, кожен кандидат пише заяву, що у разі обрання він покине попереднє місце роботи. Зараз місце роботи Віктора Андрійовича - президент України", - зазначив Попов.

"Якщо він напише таку заяву, а потім забере її, це юридично можливий варіант, але це негарно виглядатиме, це буде не до честі президента, якщо він буде цим займатися", - додав він.

"Саме тому Олег Рибачук заявив, що президент навряд чи очолюватиме виборчий список. Як на мене, це дуже правильно", - зауважив голова КВУ.

За його словами, "ми бачимо дуже схожого за типажем на нашого президента Вацлава Гавела, який завжди перебував над боротьбою і таким чином був гарантом неупередженості".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування