Бюджет проголосують, бо депутати почитали книжки. Пинзеник не вірить

Понеділок, 28 листопада 2005, 10:31

Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє, що проект держбюджету на 2006 рік не готовий до прийняття Верховною Радою у четвер.

"Ще нема узгодженого варіанту бюджету", - сказав він в понеділок журналістам.

За його словами, існують розбіжності між позицією уряду та бюджетного комітету щодо дефіциту бюджету. "Можливо, до вечора якісь намітки будуть, але поки балансу немає", - додав він.

На питання, коли буде прийнятий бюджет, якщо він не пройде у сесійній залі у четвер, Пинзеник сказав: "Є ще 31 грудня, але країні потрібен бюджет, бо там закладено багато норм, які стосуються 1 січня – виплати пенсій, заплат і т.д"

Водночас голова бюджетного комітету Людмила Супрун сказала, що позиція буде узгоджена до кінця понеділка: "Я впевнена, що буде узгоджений документ, і він має шанси пройти у парламенті".

За її словами, бюджетний комітет пропонує збільшити дефіцит бюджету до 3%. "Очевидно, дочитали підручник по економіці і побачили, що це потрібно (збільшення дефіциту), але ми пропонуємо збільшити його до 3%, оскільки є джерела покриття".

Раніше спікер Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що питання розгляду держбюджету на 2006 рік буде головним питанням цього пленарного тижня.

Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради керівників груп і фракцій парламенту, повідомивши, що держбюджет в другому читанні розглядатиметься в четвер.

Також, за словами Литвина, Верховна Рада планує на цьому тижні визначитися з датою чергових виборів депутатів місцевих рад у 2006 році, а також ухвалити зміни до закону про вибори депутатів місцевих рад.

Водночас, за словами керівника фракції Компартії Петра Симоненка, зміни до цього закону не передбачають розведення виборів до Верховної Ради і до місцевих рад у часі. Він відзначив, що ці зміни стосуються технічних питань.

Литвин також повідомив, що на цей пленарний тиждень буде винесено доопрацьований кримінально процесуальний кодекс, а також 9 невідкладних, 18 урядових та 12 президентських законопроектів.

Під час погоджувальної ради Симоненко також заявив, що у четвер, коли він був в ефірі одного з телеканалів, його змушували підписати документ "про те, що можна говорити в ефірі, а що не можна". Водночас Симоненко не уточнив, хто саме змушував його це зробити.

"Те, що я вимушений підписувати папір, цього я не маю говорити в ефірі. Це є кричущею обставиною, яку треба обговорити", - сказав Симоненко.

У той же час, депутати, присутні на засіданні, попросили Симоненка припинити "рекламу КПУ" і припустили, що документ, який йому пропонували підписати, був меморандумом про чесні вибори і свободу слова.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування