Для зменшення фальсифікацій пропонують злодіїв "посилати подалі"

Понеділок, 28 листопада 2005, 10:59

Реклама партій не врегульована законом про вибори, вважає голова Комітету виборців України Ігор Попов.

"Будь-яка партія, організація чи торговельна марка має право проводити саморекламу, і це не врегульовано законом про вибори", - зазначив Попов на питання про появу реклами партій до офіційного початку виборчої кампанії.

"Кошти, які витрачаються на цю рекламу, не витрачаються з виборчого фонду, що є обов'язковим під час кампанії, а тратяться просто з рахунку цієї партії", - сказав Попов у ефірі Бі-Бі-Сі.

За словами Попова, "закон про вибори говорить, що уся реклама під час виборів має бути сплачена з фонду виборчої кампанії з моменту реєстрації у ЦВК".

"Тому це моральний момент – партії повинні поважати дух закону і мають сказати своїм рекламникам, аби ті зняли усю рекламу, яка не була оплачена з фонду кампанії", - додав голова КВУ.

Стосовно механізмів маніпуляцій і фальсифікацій виборів, голова КВУ зазначив: "По-перше, це настрій суб'єктів виборчого процесу. Якщо вони хочуть перемоги будь-якою ціною, а ми все більше бачимо саме це, то вони використовуватимуть будь-які методи".

"Друге, це настрій самих виборців. Коли виборцеві пропонують купити у нього бюлетень за 20 гривень, то, можливо, якщо той виборець пошле цих людей, відмовиться продавати бюлетень, то ця практика зменшуватиметься", - додав Попов.

"Також, це питання правоохоронних органів - якщо раніше вони цих, так званих "карусельщиків", одразу ж і відпускали, то тепер, я сподіваюся, вони каратимуться прямо на місцях", - зауважив голова КВУ.

Попов також висловив упевненість, що президент буде запорукою відсутності адмінресурсу на цих виборах.

"З двох причин - люди не такі, як раніше, їх не залякати. По-друге, адмінресурс послабшав, він не може тиснути так, щоб не було помітно", - пояснив голова КВУ.

"Наша організація намагається допомагати виборцям, подавати необхідну інформацію - заходьте на наш сайт www.cvu.org.ua. Також ми відкриваємо гарячу лінію за телефоном 8 800 502 8 800", - додав Попов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...