Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пояснив, що високі зарплати міністрам пов'язані з процесом визрівання метеликів

Понеділок, 28 листопада 2005, 13:00

Президент Віктор Ющенко вважає великі зарплати міністрів запорукою того, щоб вони не брали хабарі.

Про це заявив Ющенко на перших президентських слуханнях "Виклики, породжені волею", що проходять у понеділок у Києві.

"Дуже легко розкрутити спекулятивну тему, чому міністр отримує таку велику зарплату. Та я не хочу, щоб він брав хабарі", - зазначив президент.

"Помаранчева революція корупцію не привела. Помаранчева революція її викрила - як поспіль 15 років у вищих державних кабінетах творилась корупція. Але про це ніхто не говорив. Ми жили, як кокони, і казали, що це наш хрест. Куди дінешся від цієї корупції?" - додав він.

Водночас, за словами президента, революція вивела на поверхню "самі чутливі і, можливо, неважливі речі, але поставила у весь зріст і сказала, що це проблема номер один".

Ющенко також зауважив, що частина політиків перейшла на спекуляцію темою корупції, щоб "набирати гарячі очки", а друга частина пояснює, що "кожна країна переживала те, що ми називаємо українська корупція".

"Але говорячи про це зло, я не хотів би, щоб у нас опускалися руки. Давайте змінимо людей, які представляють обличчя нації. Чи в моєму селі Хоружівка, чи на моїй Сумщині, чи по відомствах, щоб прийшли інші люди, які не брали хабарів. Людина, яку духовність і мораль зупинить на першому рубежі", - зазначив Ющенко.

За його словами, треба було змінити кадри, звільнити 18 тисяч чиновників і податківців, щоб "не отримувати в спину жала".

Президент також анонсував 2006 рік "як рік початку базових змін".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування