Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче винести зі слухань шпаргалку

Понеділок, 28 листопада 2005, 13:55

Президент Віктор Ющенко вважає, що підсумком перших президентських слухань має стати фінальний документ, що позначає основні позиції, якими керувався би президент, уряд і парламент.

Про це він заявив, виступаючи на перших президентських слуханнях на тему "Виклики, породжені волею", що проходять у понеділок у Києві.

"У нас має бути гарний фінальний документ, який би говорив про те, чим керувався президент, уряд і парламент, коли ми говоримо про ті або інші виклики, як пройти Україні етап від постіндустріального світу до конкурентноздатного нового світу", - заявив Ющенко.

Він також підкреслив, що вже сьогодні готує звернення до нації, з яким виступить у третій декаді січня, і "хотів би значну частину активів, що будуть обговорюватися на слуханнях і прийматися, також взяти за основу свого звернення".

Ющенко підкреслив, що для того, щоб Україна мала "тактику переможця", тактику захисту національних інтересів", українському суспільству необхідно консолідуватися.

"Тільки консолідоване суспільство може прийняти виклики і може перебороти дорогу. Суспільство, що роз'єднане через різні причини, не є високо боєздатним, їм легко можна маніпулювати", - сказав він, відзначивши, що метою дискусії на президентських слуханнях є пошук шляхів, "як інтегрально вийти на побудову української дороги, українського плану дій".

За словами президента, українське суспільство вже "почало дихати демократією", уже розпочато діалог між владою і суспільством, владою і бізнесом, але його необхідно удосконалити.

"У суспільстві ж залишаються виклики, що несуть досить велике суспільне розчарування, позв'язані і з історією, і з інтеграцією або інвестиційними відносинами, або ж з обороною і безпекою України, або ж зі сходом і заходом. Сьогодні ми можемо набрати багато таких тем", - сказав він.

Ющенко також відзначив, що тільки, "подивившись один одному в очі" і обговоривши ці теми за великою кількістю "круглих столів", у здоровій дискусії можна знайти їхнє вирішення.

За його словами, помаранчева революція дала не зміни в Україні, а дала акценти, на які необхідно спиратися в цих змінах, для того, щоб "демократія принесла конкретну вигоду для України".

Крім того, президент нагадав, що помаранчева революція "розкрила" в Україні таку проблему як корупція, до цього про неї ніхто не говорив.

За словами Ющенка, сьогодні дуже важливо розробити спеціальний план дій у питанні реалізації потенціалу середнього класу в Україні.

"Коли ми говоримо про тему середнього класу, ми говоримо про генератор суспільства. Це та структура, що швидше за всіх, ефективніше за всіх шукає мотивовані позиції в суспільстві", - підкреслив він, і додав, що необхідно дати ефективну відповідь для середнього класу, як йому ввійти в український бізнес.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування