Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин знає, що після виборів Януковича буде важко відрізнити від Ющенка

Понеділок, 28 листопада 2005, 14:08

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що парламент у четвер ухвалить у другому читанні проект держбюджету на 2006 рік.

"Мені дуже хотілося б, щоб ми завершили бюджетну епопею якомога скоріше, щоб ми забезпечили прагматичний, а не політизований підхід до цього надзвичайно важливого питання", - сказав Литвин під час прес-конференції у понеділок.

За його словами, є чотири варіанти розгляду цього питання. Перший – "прийняти як даність і проголосувати варіант, запропонований Кабінетом міністром, але зрозуміло, що це не має перспектив у Верховній Раді".

"Другий – повернути на доопрацювання законопроект до Кабінету міністрів. Це не узгоджується з бюджетним кодексом. Третій варіант – вести такі кволі переговори, імітувати роботу над бюджетом і нічого не прийняти", - сказав Литвин.

Найоптимальнішим, на думку спікера, є четвертий варіант – допрацювати законопроект, запропонований Кабінетом міністрів, "привести його з відповідністю до бюджетної резолюції, вийти на прийнятний варіант, який би був погоджений і бюджетним комітетом і урядом".

"І тоді з’являється шанс прийняти 1 грудня бюджет. Це складно, важко, але нам потрібно йти цією дорогою", - зазначив він.

Литвин також заявив, що розведення у часі виборів до місцевих рад і до Верховної Ради не буде реалізоване.

"Цю ідею (про розведення виборів у часі) в політичній площині можна розглядати, але якщо брати правовий вимір цієї проблеми, то розвести вибори у часі неможливо", - сказав він.

За його словами, такі ідеї є "балаканиною". "Завтра (у вівторок) ми приймемо постанову (про оголошення виборів до місцевих органів влади 26 березня 2006 року), якою покладемо край цій дискусії", - додав Литвин.

На питання щодо ходу передвиборчої кампанії спікер висловив думку, що вона буде "складною, місцями драматичною". "Але ми маємо все зробити для того, щоб вони були чесними, ці вибори, наскільки це можливо в реальних українських умовах", - сказав він.

Говорячи про створення більшості у наступному скликанні Верховної Ради, Литвин сказав, що спрогнозувати її конфігурацію сьогодні можна лише гіпотетично.

"Я думаю, що за період до 26 березня настрої можуть змінюватися, причому динамічно. Але якщо брати серединні реалії, то дві частини можуть сформувати коаліцію, і десь вона буде на межі, і буде важко провести вододіл, де правляча більшість, а де опозиція", - зазначив він.

Коментуючи поновлення Святослава Піскуна на посаді генпрокурора, Литвин сказав, що це стало можливим "завдяки загальній атмосфері в суспільстві".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...