Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На резиденцію Ющенка витратять менше, а на візити - більше

Вівторок, 29 листопада 2005, 10:45

У проекті держбюджету-2006 сума на фінансування реконструкції Маріїнського палацу урізана з 100 до 20 мільйонів гривень.

Як повідомив газеті "Дело" начальник управління держрезиденцій Держуправління справами Олександр Коваль, тепер реконструкція об'єкта і всієї території займе близько 2-3 років, а всі офіційні заходи президента будуть перенесені в "Будинок з химерами" – навпроти секретаріату президента.

Поки ж у Маріїнському палаці жодних ремонтних робіт не ведеться.

Коваль також пояснив, чому на реконструкцію палацу потребувалися такі великі кошти.

"Я був учасником відкриття Маріїнки в 1983 році, коли в Київ приїжджала Індіра Ганді. З того часу жодного серйозного ремонту не проводилося. П'ять років про це говорять, але тільки цього року вдалося просунути проект. Початок планується на січень 2006-го. Це буде повний капремонт будинку", - сказав Коваль.

За його словами, у стінах палацу безліч тріщин, у багатьох місцях треба буде прибрати грибок, що роз'їдає стіни. Крім того, будинок скочується у Дніпро, і якщо його не зміцнити палями по всьому периметру, то можна взагалі втратити.

Коваль також відзначив, що за проектом буде реконструйований і парк – необхідно замінити весь граніт, і будуть установлені нові фонтани.

"Візьміть будь-який шедевр зодчества, такі речі завжди дуже дорого обходяться! Менше потрібно слухати наших базік, які нічого не розуміють в архітектурі! Ці проблеми не в кабінетах Ради вирішуються", - вважає Коваль.

Водночас, як пише газета, витрати на утримання держапарату в наступному році по низці відомств зросли в середньому на 15-20%.

Приміром, якщо в 2005 році на утримання апарату Верховної Ради витрачено 492 млн. грн., то в 2006-му – 573. На закордонні візити президента цього року піде 15,7 млн. грн., у наступному – 21,4. У 2004 році Леонід Кучма на них витратив 5,9 млн. грн.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування