Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко просить включити машину часу

Вівторок, 29 листопада 2005, 11:02

Голова партії "Громада" Павло Лазаренко звернувся до керівників груп і фракцій з проханням скасувати рішення Верховної Ради про позбавлення його депутатських повноважень.

Про це йдеться у зверненні Лазаренка, поширеному у вівторок прес-службою партії "Громада".

"Під тиском адміністрації колишнього президента Верховна Рада України 7 лютого 2002 року, за два місяці до проведення чергових парламентських виборів, а відповідно до закінчення своїх повноважень, ухвалила незаконне рішення про позбавлення мене повноважень депутата", - зазначив він.

За його словами, незаконність цієї ухвали полягає в тому, що, згідно з Конституцією та законом про статус депутата, підставою для дострокового припинення повноважень депутата може бути лише складення депутатських повноважень за його особистою заявою, у зв‘язку з набранням законної сили обвинувального вироку щодо нього.

Також підставами може бути визнання його судом недієздатним або безвісно відсутнім, припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України, смерті.

"Якщо Україна справді стала на шлях демократичного розвитку, якщо наша держава прагне жити відповідно до букви Конституції та інших законів України, то справедливість стосовно мене має бути відновлена", - зазначив він.

Лазаренко підкреслює, що ним "керують не меркантильні мотиви", бо депутатом 3-го скликання він не буде, оскільки каденція закінчилася ще у 2002 році.

"Я прагну лише відновлення законності стосовно прізвища "Лазаренко" та моїх порушених прав", - зазначив він.

Він звернувся до лідерів головних пропрезидентських фракцій Верховної Ради України: "Нашої України" Миколи Мартиненка, УНП Юрія Костенка, партії "Реформи і порядок" Сергія Соболєва, НРУ В‘ячеслава Коваля, ПППУ Станіслава Довгого та лідера групи Народного блоку Литвина.

"Звертаюся до лідера соціалістів Олександра Мороза, керівника фракції БЮТ Олега Білоруса, очільника "Регіонів України" Раїси Богатирьової: ви знаєте, що таке бути в опозиції. Ви знаєте, наскільки важливо, щоб у стосунках з опозицією влада не переступала межі закону. Тому я закликаю вас та очолювані вами фракції підтримати відновлення дії Конституції та законів України не заради Лазаренка, а задля торжества самих принципів демократії", - йдеться у заяві.

Він також звернувся і до лідера КПУ Петра Симоненка та до керівника фракції СДПУ(о) Леоніда Кравчука з проханням "виправити помилки, надиктовані кучмівською пропагандою".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:42
Дуда: Головування Польщі в ЄС зосередиться на відбудові та євроінтеграції України
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
Усі новини...