Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не оголошуватиме амністію в лоба

Вівторок, 29 листопада 2005, 12:07

Президент Віктор Ющенко заявив, що амністію капіталів в Україні планується провести за 3 місяці.

Про це він сказав, відповідаючи на питання іноземних бізнесменів у ході засідання "круглого столу" представників бізнесу й уряду "Україна на розпутті", передає Ліга.

Ющенко підкреслив, що якщо питання амністії капіталів ставити в лоба, без попередньої підготовки, то в парламенті, особливо напередодні виборів, може виникнути дуже багато спекуляцій навколо даного питання, зокрема, чому влада вирішує проблеми однієї категорії громадян і ігнорує проблеми іншої.

За словами глави держави, насамперед, необхідно підняти на належний рівень захист приватної власності в Україні.

Другим кроком, за словами Ющенка, мала стати легалізація доходів, потім варто сформувати політику легалізації витрат і легалізації майна придбаного на певну дату. Насамперед, за його словами, це стосується чиновників.

Президент підкреслив, що чиновник один раз має показати усе, що в нього є, а потім за його витратами має бути встановлений моніторинг. Четвертим кроком і буде амністія капіталів.

Ющенко підкреслив, що вже чітко визначено проекти законів і указів президента, що будуть спрямовані в парламент і на підпис президенту через два місяці. Завершити процес планується протягом трьох місяців.

Він також пообіцяв іноземним бізнесменам, які працюють в Україні, мінімізувати втручання чиновників у бізнес і спростити регуляторну політику в 2006 році. "Десь на 1 лютого в нас буде серйозно розчищена й нова регуляторна політика", - сказав він.

Ющенко також розповів про плани розпочати в 2006 році приватизацію у вугільній галузі й провести в енергетичному секторі реформи, які б дали змогу інтегрувати Україну в європейську енергетичну систему, передають Українські новини.

Він запевнив, що в політиці приватизації влада також залишила ідеї перегляду її підсумків і визнала права на власність. Він пообіцяв, що в 2006 році пройде прозора приватизація, у тому числі на публічний конкурс будуть виставлені стратегічні об'єкти: телекомунікаційна компанія "Укртелеком", Нікопольський завод феросплавів і Одеський припортовий завод.

Ющенко також запевнив інвесторів у тому, що макроекономічні показники за підсумками року будуть достатніми. За його прогнозом, інфляція становитиме близько 8%, зростання ВВП 4-4,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування