Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову натякнули, що він не розуміє Ющенка

Вівторок, 29 листопада 2005, 12:31

Перший заступник міністра закордонних справ Антон Бутейко відкидає звинувачення прем'єра Юрія Єханурова у тому, що МЗС є винним у виникненні складнощів у відносинах з Іраном.

Про це Бутейко сказав у вівторок на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє УНІАН.

"Я, наскільки володію інформацією, не можу погодитись з тим, що МЗС є винним у тих складнощах, які пов'язані з виробництвом цього літака в Ірані", - сказав він.

За його словами, виробництвом літака АН-140 займаються безпосередньо виробники, а не МЗС, тому "перекладати відповідальність на тих, хто активно працює, з боку будь-кого, звичайно, як на мене, це не є достатньо коректно".

Бутейко також зазначив, що серед головних гасел помаранчевої революції було дотримання прав людини, і наголосив, що президент Віктор Ющенко визначив питання захисту прав людини як один із пріоритетів України на зовнішній арені.

"Для нас не є байдужим стан дотримання прав людини в інших державах. Ми докладаємо зусиль для утвердження прав людини в інших державах у рамках міжнародних норм права", - додав він.

Як повідомлялося, 26 жовтня президент Ірану Махмуд Ахмаді Нежад під час конференції "Світ без сіонізму" заявив, що Ізраїль "має бути стертий з карти світу". Наступного дня МЗС України поширило заяву, у якій засудило висловлювання політичного керівництва Ісламської Республіки Іран.

28 листопада Єхануров заявив, що засудження з боку України ситуації з правами людини в Ірані призвело до проблем в економічних відносинах з цією країною.

"Ми засудили права людини в Ірані, а тепер ми думаємо: а що робити з Ан-140", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування