Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров вирішив, що Івченко займається не своїми справами

Вівторок, 29 листопада 2005, 13:12

Прем'єр Юрій Єхануров вважає, що глава НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко не уповноважений робити заяви про готовність України розплатитися озброєннями за російський газ.

"Я вважаю, що тема товарних взаємин - це тема суб'єктів господарювання. Причому тут наш "Нафтогаз" і "Газпром"?", - сказав прем'єр в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві.

Єхануров повідомив, що в понеділок розмовляв з цього приводу з Івченком. "Більше він втручатися в чужі сфери не буде, а буде займатися своєю справою", - сказав прем'єр.

Раніше Івченко заявив, що Україна готова поставити Росії товари військового призначення на суму більше $1 млрд. в обмін на додаткові обсяги російського газу.

У свою чергу заступник голови правління концерну Олександр Рєзанов заявив у Москві, що "Газпром" не вів переговорів з Україною щодо оплати постачань російського газу українською продукцією оборонного призначення.

"Ну, це взагалі вигадки. Я про це нічого не чув. І перший раз про це прочитав у пресі. Ніякої зброї брати не збираємося", - підкреслив Рєзанов.

Єхануров також сподівається на прогрес у переговорах з Росією щодо газу. Він висловив сподівання, що після урядової наради з газової проблематики в понеділок прогрес на переговорах з російською стороною "буде більш значним".

Єхануров відзначив, що поки ще не уточнено нові терміни зустрічі прем'єрів України і Росії.

"Зараз йде робота, я думаю, прогрес буде. Зараз пропозиції російської сторони - вони були конструктивними. Тому питання - тільки про час, у тому, що ми не встигли до візиту це зробити", - сказав Єхануров.

Прем'єр відзначив, що переговори з російською стороною не припиняються.

Говорячи про переговори з російським "Газпромом", прем'єр відзначив, що зараз робота ведеться на рівні експертів. "Зараз ми плануємо, що пан Івченко проведе переговори на своєму рівні, а потім уже підключиться міністр Плачков (міністр палива й енергетики України Іван Плачков)", - сказав він.

Тим часом, заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рєзанов повідомив, що переговори "Газпрому" з НАК "Нафтогаз України" у вівторок у Москві не відбулися.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування