Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче посадити "психічно нездорових" соратників Януковича

Вівторок, 29 листопада 2005, 13:19

Президент Віктор Ющенко наполягає на передачі в суд кримінальних справ проти ініціаторів теми сепаратизму.

"Люди, що ініціювали тему сепаратизму, будуть покарані. По чотирьох з організаторів йде кримінальна справа", - заявив Ющенко на організованій журналом "Економіст" зустрічі з інвесторами у вівторок у Києві.

"Я звертаю увагу генпрокурора, що вони повинні бути завершені та передані в суд. І нехай суд визначить ступінь провини цих людей, що виступили проти конституційного ладу країни", - відзначив президент.

Президент підкреслив важливість того, що продовжуються слухання в суді справ про фальсифікації виборів. За його словами, усього порушено чотири тисячі кримінальних справ, і по чверті з них розгляд у судах уже завершено.

"Моя мета - поставити крапку на проблемах, що стосуються розколу України: у мовному, міжконфесійному, історичному або культурному плані", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив, що цю тему використовують тільки політичні аутсайдери.

"Коли програють - скликають сіверодонецьку нараду по створенню східної автономії або конфедерації. Таке може прийти в голови тільки психічно нездорових людей", - додав президент.

У той же час один з учасників з'їзду сепаратистів голова Луганської облради Віктор Тихонов заявив, що планує балотуватися у Верховну Раду і Луганську облраду за списками Партії регіонів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Луганську.

За його словами, йому близькі центристські позиції цієї партії. "Я думаю, іншого ви і не очікували. Тому що я завжди був центристом, завжди працював з цими людьми, буду працювати до кінця свого життя", - заявив голова облради.

Після другого туру президентських виборів 28 листопада 2004 року в Сіверодонецьку відбувся всеукраїнський з'їзд народних депутатів.

З'їзд, серед іншого, засудив дії опозиції і залишив за собою право на проведення 12 грудня референдуму з питання зміни адміністративно-територіального устрою у випадку невизнання Януковича президентом України.

Після завершення президентської кампанії правоохоронні органи висунули офіційні обвинувачення за статтею про зазіхання на територіальну цілісність держави екс-главі Харківської облдержадміністрації Євгену Кушнарьову і голові Луганської облради Віктору Тихонову.

Кушнарьов також ймовірно буде балотуватися за списком Партії регіонів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування