Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський знає, де змовилися Третьяков і екс-помічник Кучми

Вівторок, 29 листопада 2005, 13:31

Заступник голови партії "Батьківщина" Михайло Бродський звинуватив колишнього першого помічника президента Ющенка Олександра Третьякова та екс-помічника президента Кучми Сергія Льовочкіна у спробі продати "Укртелеком" за заниженою ціною.

"Я вважаю, що продаж 42% акцій "Укртелекому" є прихованою корупцією", - заявив він у вівторок журналістам.

"Це все нагадує мені ситуацію перед минулими президентськими виборами. Коли влада, яка йшла, робила відчайдушні спроби щось вкрасти", - додав він.

Бродський також вважає, що "виставляти підприємство на продаж у такому стані – це злочин". Адже, за його словами, прибутки "Укртелекому" штучно занижуються, до того ж "щомісяця з підприємства виводяться гроші".

До виведення коштів, за словами Бродського, причетні, зокрема, колишній помічник президента Третьяков та колишній голова правління "Укртелекома" Льовочкін.

"Всі чомусь забули, що пана Льовочкіна на посаді голови правління "Укртелекому" змінив пан Третьяков. І він до цього часу обіймає цю посаду. Так само і в "Укрнафті". Сидячи, до речі, в адміністрації президента, у своєму кабінеті", - заявив Бродський.

"Я гарантовано можу вам сказати, що Льовочкін співпрацює з паном Третьяковим і є його постійним консультантом. За моєю інформацією і розрахунками, щомісяця з "Укртелекому" виводиться близько 15 мільйонів.

Як доказ, Бродський продемонстрував журналістам платіжки, які проходять через АКБ "Кліринговий дім", що належить Льовочкіну, де "за надання послуг з отримання кредиту виплачується щоденно 2-3 мільйони доларів".

Також Бродський показав звіт КРУ, датований 29 вересня 2005 року, де, за його словами, чітко розписані схеми, за якими виводяться гроші з "Укртелекому".

"Жодної кримінальної справи досі не відкрито", - сказав Бродський, зазначивши, що збирається передати документи до Генпрокуратури, але не знає, якому прокурору.

"Мені здається, що допоки буде така ситуація з Генпрокуратурою (колізія з генпрокурором - Медведько та Піскун), всі справи заблоковано, думаю, що спеціально".

На питання, хто, на його думку, є потенційним покупцем "Укртелекому", відповів, що "якби мав доступ до прослушки телефонів Третьякова і Льовочкіна", то назвав би покупця.

До того, ж на думку Бродського, відповідь на це питання обов’язково з’явиться після голосування у Верховній Раді.

"Якщо фракції Ахметова -"Регіони" або Пінчука-Литвина - "Народна партія" і фракція "Трудова Україна", проголосують "за" приватизацію, значить ці хлопці беруть участь у процесі, якщо "проти" – значить участі не беруть", - заявив він.

"За логікою, комуністи, соціалісти та БЮТ не голосуватимуть. "Наша Україна" має голосувати як провладна, адже цю пропозицію вносить уряд. Але все це дуже складно", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування