Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко оголосив догану 13 губернаторам

Вівторок, 29 листопада 2005, 15:10

Президент Віктор Ющенко оголосив догану тринадцятьом главам обласних державних адміністрацій у зв'язку з неадекватною роботою зі створення будинків сімейного типу.

Про це він заявив у ході розширеної наради Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту, що проходить у вівторок у Києві.

Догана оголошена губернаторам Чернігівської, Миколаївської, Хмельницької, Харківської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Миколаївської, Івано-Франківської, Запорізької, Житомирської, Донецької і Волинської областей.

"Це ті області, у яких не створено жодного будинку сімейного типу, де немає програми розвитку до кінця року, я б хотів винести догану і попередження про неповну службову відповідність керівникам і заступникам голів обласних державних адміністрацій, що ведуть соціальні сфери", - заявив президент.

Він також виніс попередження про неповну професійну відповідність заступникам губернаторів, що ведуть питання соціальної сфери, зокрема, Вінницької. Кіровоградської, Львівської, Черкаської і Чернівецької областей.

"Я прошу міністерство надати план розвитку політики по створенню будинків сімейного типу і прийомних родин", - заявив Ющенко.

Він нагадав, що за 8 місяців в Україні зареєстровані 22 тис. 108 дітей-сиріт або дітей, що залишилися без батьківської опіки. З них 11228 дітей були взяті опікунами, інші установи взяли 1068 дітей, було усиновлено 860 дітей громадянами України і 827 - іноземцями.

Ющенко відзначив, що за поточний рік було створено тільки 8 дитячих будинків сімейного типу і 28 приймалень родин.

Крім того, за словами глави держави, 266 дітей були прийняті в установи сімейного типу, всі інші - 8850 були направлені в інтернати. "Я не можу змиритися з такою політикою. Це - не людська політика, це - негуманна політика, це - не наша політика", - сказав Ющенко.

Також Ющенко доручив Мініфіну розробити нову схему фінансування дітей-сиріт, що залишилися без батьківської опіки.

"Незалежно від статусу відтепер з 2006 року ми виділяємо на фінансування 2 прожиткових мінімумів (453 гривні) на кожну дитину, плюс 300 гривень на батьків (опікунів будинків сімейного типів)", - заявив Ющенко.

"Із січня 2006 року ми маємо зробити все, щоб кошти ходили за дитиною. Я даю доручення Міністерству фінансів розробити цю нову схему без яких-небудь експериментів уже з 2006 року", - заявив президент.

Ющенко нагадав, що в бюджеті на 2006 рік планується збільшити допомогу по догляду за дітьми до 3-х років на 20%, допомогу при народженні дитини - на 30%, інвалідам з дитинства - на 16%.

Президент підкреслив, що необхідно встановити відповідний контроль над ходом цих виплат. "Якщо ці фінанси будуть падати на ту основу, на ту структуру, що у нас є, нічого не вийде", - сказав президент.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування