Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пакт Ющенка в дусі кота Леопольда вже майже написали

Вівторок, 29 листопада 2005, 15:35

Практично готовий проект угоди про чесні і демократичні парламентські вибори 2006 року.

Про це повідомив голова Комітету виборців України Ігор Попов на прес-конференції у вівторок.

За його словами, текст документа був розповсюджений як проект під час перших президентських слухань, щоб громадські організації змогли внести в нього свої пропозиції.

За його словами Попова, у документі окремим розділом виділені морально-етичні норми участі у виборах.

"Практично 90% проблем на виборах пов'язано саме з недотриманням морально-етичних норм", - упевнений Попов.

На думку голови КВУ гостро стоїть також питання дотримання "не тільки букви, а й духу закону".

І цим, за словами Попова, обумовлені, зокрема, зловживання, пов'язані з політичною агітацією до початку виборчої компанії.

"Ми займалися питаннями агітації. Нам говорили, що довести вину у даних випадках неможливо. Але в деяких випадках ми домоглися того, що зняли напис "Ми" (слоган Народного блоку Литвина) із плакатів, залишивши тільки картинку. І це правильно, оскільки необхідно дотримуватися не тільки букви, але й духу закону", - сказав Попов.

Він також висловив сподівання на підписання даного документа про проведення чесних виборів лідерами політичних сил і президентом незабаром, повідомивши, що "практично всі задекларували, що вони за чесні вибори".

Спочатку варіант угоди про чесні вибори з урахуванням конкретних пропозицій і досвіду попередніх кампаній був підготовлений КВУ, доопрацьований з урахуванням пропозицій партій. Остаточну доробку проекту веде секретаріат президента України.

Як повідомлялося, раніше планувалося підписати меморандум на перших президентських слуханнях 28 листопада.

Президент Віктор Ющенко в ході слухань заявив журналістам: "Я б хотів, щоб цей документ був документом прямої дії, щоб він був не просто закликом, а щоб у ньому були ті обмеження або позиції, які повинні взяти влада, політичні сили, учасники політичних процесів для того, щоб вибори 2006 року продемонстрували, що прихід в Україну демократії - це незворотний процес".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування