Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "банду перевертнів" взявся суд

Вівторок, 29 листопада 2005, 16:08

У Дніпровському районному суді Києва розпочався розгляд по суті справи про скоєння 11 вбивств 20 членами "банди перевертнів", якою керував нині покійний колишній працівник УБОЗу Ігор Гончаров.

Слухання справи розпочалося із встановлення осіб підсудних, семеро з яких перебувають під вартою (Олег Свердлов, Валерій Мельников, Василь Гайдай (колишній підполковник МВС), Павло Пепель, Володимир Лисенко (колишній підполковник МВС), Сергій Киселевич (колишній старший лейтенант МВС), Владислав Дубовий).

П'ятеро підсудних перебувають на підписці про невиїзд (Анатолій Мочарний, Олександр Гаркуша (колишній сержант МВС), Юрій Навроцький, Руслан Ражнятовський та Юрій Нестеров.

Нестерова у вівторок вперше було доставлено до суду. Близько року тому на нього було скоєно замах, після чого його було взято під охорону працівниками МВС (Нестеров сприяв виявленню і затриманню членів банди Гончарова).

Під час судового засідання лише Гайдай не погодився зі своїми анкетними даними, заявивши, що не вважає себе колишнім працівником міліції, тому що півтора року тому подав скаргу до Шевченківського райсуду Києва про те, що є незаконно звільненим з органів міліції, і досі цю його скаргу не розглянуто у касаційній інстанції (Верховному Суді).

Адвокат Гончарова, який вважається організатором створення банди "перевертнів", Віктор Бояров у коментарі журналістам не виключив, що під час дослідження у суді матеріалів справи і допиту свідків можуть з'явитися додаткові епізоди злочинної діяльності цього бандформування.

Крім того, адвокат припустив, що в разі, якщо суд буде слухати цю справу 2-3 рази на тиждень, то вирок членам банди можна очікувати не раніше ніж через півтора-два роки.

Наступне судове засідання має розпочатися 1 грудня о 10.30 і відбуватиметься надалі за рішенням суду в закритому режимі.

Як відомо, члени "банди перевертнів" звинувачуються за 15 статтями Кримінального кодексу України.

Членами банди у складі 12 осіб скоєно низку викрадень і вбивств, скоєних у період з 1996 по 2000 роки з метою отримання наживи.

До цього злочинного угруповання входили офіцери міліції, які в різний час звільнилися з органів внутрішніх справ. Свого часу угруповання очолював Гончаров, якій помер 3 серпня 2003 року в київському слідчому ізоляторі при загадкових обставинах.

У червні в Апеляційному суді Києва розпочалося перше попереднє досудове слухання справи "банди перевертнів".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...