Кличко стане миротворцем між Ющенком і Тимошенко?

Вівторок, 29 листопада 2005, 16:15

Чемпіон світу з боксу Віталій Кличко, який вирішив зайнятися політикою, упевнений, що Блок Юлії Тимошенко і "Наша Україна" об'єднаються, якщо не до виборів 2006 року, то після виборів у парламенті.

"Для мене і сьогодні залишається великим питанням, чому відбулося роз'єднання - штучне роз'єднання цих двох сил. Я більш ніж упевнений, їхнє об'єднання відбудеться, або до виборів або після виборів", - заявив Кличко у вівторок у Києві.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий він балотуватися на посаду мера Києва, він знову підкреслив: "Якщо мої погляди будуть підтримані жителями цього міста, я не виключаю можливості висування моєї кандидатури".

У той же час, коментуючи його "дружбу з нинішнім мером Олександром Омельченком", він відзначив, що можливе висування його кандидатури на цю посаду не означає, що вони можуть стати ворогами.

"Це не значить, що ми повинні бути ворогами. Я відкрито розмовляю про проблеми, що існують у цьому місті, в Україні з Омельченком, із усіма своїми знайомими, із президентом. Не тільки потрібно говорити, але і намагатися ці проблеми знищити, щоб про них знали і намагалися перебороти", - сказав Кличко, відзначивши, що мова, зокрема, йде про проблеми житла, транспорту, екології, як у столиці, так і у всій країні.

Відповідаючи на питання, на яку партію буде спиратися у майбутніх виборах, якщо буде балотуватися в мери, він відзначив: "Я не хотів би зараз займатися спекуляціями на цю тему".

У той же час спортсмен відзначив, що симпатизує "демократичним силам, підтримує їх, зокрема тих, котрі виступали за демократичні зміни в Україні".

Як повідомлялося, 9 листопаду Кличко-старший заявив про завершення боксерської кар'єри і відхід з великого спорту. Це рішення було прийнято після медичного обстеження і термінової хірургічної операції.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...