Гриценко не помітив ультиматуму від Росії

Середа, 30 листопада 2005, 09:37

Міністр оборони Анатолій Гриценко наголошує, що Росія не ставила ультиматуму Україні щодо членства в НАТО.

Про це він сказав у середу у Москві, коментуючи заяву міністра оборони Росії Сергія Іванова про те, що після вступу України до НАТО буде згорнуто військово-технічне співробітництво між країнами.

"Учора в деяких ЗМІ з'явилося повідомлення, що російська сторона нібито висунула українській стороні ультиматум щодо вступу в НАТО. Під час переговорів з міністром оборони Росії Івановим тет-а-тет та переговорів у складі делегацій питання про вступ України до НАТО та співпраця з Альянсом не піднімалися взагалі", - наголосив Гриценко.

"Тема НАТО не звучала жодного разу", - додав він. За його словами, це питання, що було поставлене українськими журналістами, набуло найбільшого резонансу, а переговори про військово-технічну співпрацю залишилися за кадром.

Міністр зауважив, що у вівторок обговорювалися лише ті питання, які стосуються поглиблення взаємин України та Росії у військовій та військово-технічній галузях.

Зокрема, російська сторона зацікавлена, щоб український полігон у Криму використовувався для тренування пілотів не тільки літаків Су-27, а й Міг-29.

Також обговорювалося питання ремонту двигунів для українських транспортних літаків на підприємствах Росії. Обговорювалася взаємодія ВПК в рамках міждержавної комісії Ющенко-Путін.

Гриценко зауважив, що Україна оголосила курс на вступ до Альянсу ще у 2003 році, але співпраця по лінії ВПК вже “падала” до цього.

Він переконаний, що це відбулося не через прагнення України до НАТО, а через розрив коопераційних зв'язків, через те, що підприємства не могли запропонувати нових технологій і видів озброєння.

"Якщо наші підприємства ВПК приділятимуть серйозну увагу розвитку технологічної бази, освоєнню нових виробництв, вони будуть цікаві і для членів НАТО, і не для членів Альянсу.

"Я в цьому глибоко переконаний. Якщо вони (підприємства) не матимуть технологічних новинок, вони будуть не цікаві ні для кого, незалежно від того, буде Україна в НАТО, чи не буде”, - заявив Гриценко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...