Убитий екс-губернатор йшов у Київ на "хлібне місце"?

Середа, 30 листопада 2005, 10:01

Екс-губернатор Львівщини Степан Сенчук, убитий у вівторок, міг бути призначений на посаду голови Держкомрезерву, яка наразі є вакантною.

Про це повідомило газеті "Сегодня" джерело в Кабміні.

Видання відзначає, що покійний останнім часом постійно знаходився в центрі скандалів.

Він проходив як свідок у декількох кримінальних справах, порушених за фактом фінансових порушень.

Півроку тому львівський підприємець, директор ТОВ "Контракт" Василь Глушко обвинуватив Сенчука в зловживанні службовим становищем і протизаконній підприємницькій діяльності (приватизації низки підприємств, які ввійшли в корпорацію "Еколан", житлових приміщень, виділенні земельних ділянок).

Глушко просив дати вказівку провести всебічне розслідування діяльності екс-глави області відповідно до чинного законодавства.

Однак Сенчук назвав обвинувачення наклепом і мав намір оскаржити їх у суді. Він також припустив, що "його обливають брудом, боячись повернення у велику політику" — можливо, малися на увазі березневі вибори 2006 року.

Говорячи про біографію Сенчука, видання також натякає на можливість фінансування Сенчуком президентської кампанії Віктора Ющенка.

"Сегодня" також пише, що недавнопризначений керівник офісу президента Андрій Кислинський "у період 2000-2001 року був головним політтехнологом Степана Сенчука, коли той обіймав посаду губернатора Львівської області".

Коментар самого Кислинського видання не одержало.

Крім цього, "Сегодня" згадує, що Сенчук "засвітився" на "плівках Мельниченка".

Там є запис, датований 11 липня 2000 року, коли нібито відбулася бесіда Сенчука з президентом Леонідом Кучмою. Суть бесіди: влада начебто б перешкоджала визнанню Блаженнійшого митрополита Костянтина предстоятелем Української Автокефальної православної церкви.

Заступник голови облради Ігор Держко в інтерв'ю "Сегодня" виключив версію політичного убивства Сенчука. "Це, швидше за все, розборки в сфері тіньового бізнесу, стосунок до якого мав покійний Степан Сенчук", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування