Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виграв приз

Середа, 30 листопада 2005, 10:21

Президент Віктор Ющенко став лауреатом європейського конкурсу "Європеєць року" за роль у помаранчевій революції, боротьбу з корупцією і "розворот країни убік Заходу".

Він переміг у номінації "Негромадянин ЄС року", повідомляє в середу РІА Новини.

Це звання Ющенко одержав за підсумками конкурсу, що проводився впливовим британським виданням "European voice", що спеціалізується на проблемах європейської політики.

Як повідомили в оргкомітеті конкурсу, у нинішньому році в список претендентів на звання "Негромадянин ЄС року" були внесені також білоруський опозиційний політик Михайло Маринич, прем'єр-міністр Ізраїлю Аріель Шарон, голова комісії Африканського Союзу малієць Альфа Умар Конаре і відома курдська правозахисниця Лейла Зана.

Звання "Європеєць року" присуджується в наступних номінаціях: "Комісар року", "Депутат Європарламенту року", "Державний діяч року", "Учасник кампанії року", "Бізнес-лідер року", "Журналіст року", "Щаслива людина року", "Дипломат року" і "Негромадянин ЄС року".

У нинішньому році переможцем у номінації "Державний діяч року" став президент Польщі Олександр Квасьнєвський, у номінації "Комісар року" - єврокомісар по фінансам і бюджету Даліа Грибаускайте.

Переможці в номінаціях визначалися шляхом відкритого он-лайн голосування, що завершилося 11 листопада.

Прізвища переможців були урочисто оголошені 29 листопада в Брюсселі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування