Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На завод Пінчука вже є 4 претенденти і півмільярда "Привату"

Середа, 30 листопада 2005, 12:18

Група "Приват", Evraz Group, "Смарт-груп" і "Ренова" готові взяти участь у придбанні пакета акцій НЗФ.

Про це пише Комерсант-Україна.

У компаніях висловили задоволення пропозицією Віктора Ющенка, який заявив, що в наступному році держава продасть на відкритому конкурсі контрольний пакет акцій НЗФ.

"Ми раді тому, що президент вважає, що пакет акцій НЗФ має бути проданий на відкритому конкурсі, - заявив "Комерсанту" голова наглядової ради компанії "Славутич Капітал" Геннадій Корбан (дружній групі "Приват" реєстратор НЗФ).

"Ми готові заплатити за підприємство не менше 500 мільйонів доларів", - відзначив представник "Славутич Капітал".

"Значна кількість потенційних учасників ще раз говорить про те, що президент не помилився у виборі ключового об'єкта для приватизації в наступному році",– сказав "Комерсантові" директор Союзу доменників України Володимир Терещенко.

"Зовсім очевидно, що завод, оборот якого складає 400 мільйонів, не міг бути чесно проданий за 80 мільйонів доларів", - відзначив він.

У "Інтерпайпі" відмовилися коментувати можливість участі в майбутньому конкурсі з продажу 50%+1 акцій НЗФ.

Тим часом адвокати консорціуму "Придніпров’я", який володів пакетом акцій НЗФ Олексій Рєзников і Сергій Власенко, оголосили місячний мораторій на представництво в судових справах у зв'язку з тим, що Верховний суд відмовляється переглядати рішення щодо НЗФ.

"Комерсант" відзначає, що шансів зберегти контроль над НЗФ у нинішнього власника "Придніпров’я" підприємця Віктора Пінчука не залишилося.

ВАТ "Нікопольський завод феросплавів" входить у число найбільших виробників цієї продукції, займаючи близько 10% світового ринку. У 2004 році доход НЗФ від реалізації продукції склав 2,4 млрд грн ($462,5 млн).

У 2003 році державні 50%+1 акції заводу були продані за 410,5 млн грн ($77,5 млн) консорціуму "Придніпров’я". Після цього консорціум довів свій пакет у ВАТ до 73% акцій. Ще 26% знаходяться у власності структур, афільованих із групою "Приват". 26 серпня Вищий господарський суд України визнав незаконною приватизацію 50%+1 акції НЗФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування