Піскун тепер винен Смєшку 3 гривні

Середа, 30 листопада 2005, 12:36

Колишній голова СБУ Ігор Смєшко виграв судову справу у екс-генпрокурора Святослава Піскуна.

Таке рішення ухвалив Шевченківський райсуд Києва, що розглядав матеріали цивільного позову Смєшка, який опротестовував інформацію, що він нібито погрожував Піскуну, повідомляє УНІАН.

Раніше, 15 травня 2005 року у телепроекті "5 каналу" "Закрита зона" було продемонстровано фрагмент запису, у якому йшлося, що тодішній голова СБУ Смєшко нібито телефонував Піскуну після звільнення останнього з посади генпрокурора (звільнення було здійснене тодішнім президентом Кучмою у жовтні 2003 року) і погрожував йому, якщо той збере з приводу свого звільнення прес-конференцію.

Суд визнав цю інформацію недостовірною і зобов'язав Генпрокуратуру та "5 канал" спростувати її, а з Піскуна стягнути на користь Смєшка 1 гривню в якості компенсації завданої моральної шкоди.

Адвокат Смєшка Віктор Петруненко в інтерв'ю журналістам повідомив, що Піскун погодився з рішенням від 19 жовтня поточного року Печерського райсуду м. Києва, який визнав недостовірною розповсюджену ним інформацію, що Смєшко причетний до контрабанди зброї.

Водночас Петруненко сказав, що колишній генпрокурор поки що не сплатив позивачеві 2 гривні компенсації за моральну шкоду через те, що з рішенням Печерського суду не погодилась Генпрокуратура, яка була зобов'язана спростувати цю інформацію.

Генпрокуратура оскаржує судове рішення в апеляційному порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...