Пінчук не знає, з ким бути

Середа, 30 листопада 2005, 16:22

Депутат Віктор Пінчук поки не визначився, у списках якої партії буде йти на парламентські вибори 2006 року.

"Про список я нічого не знаю. Як тільки я прийму рішення, я вас поінформую", - сказав він у середу в інтерв'ю журналістам, відповідаючи на питання про те, у списках якої партії він має намір йти на вибори у Верховну Раду.

Депутат також додав, що на даний момент не веде ні з ким переговорів з цього приводу.

Він також повідомив, що Верховний суд прийняв до розгляду касаційну скаргу консорціуму "Придніпров’я" на рішення Вищого госпсуду від 26 серпня про визнання незаконною приватизації 50%+1 акція ВАТ "Нікопольський завод феросплавів".

"Позавчора зрештою Верховний суд прийняв апеляцію нашу скаргу до розгляду. Три місяці її приймали", - сказав Пінчук.

У прес-службі Верховного суду підтвердили, що справа "викликана і допущена до розгляду в Судовій палаті з адміністративних справ Верховного суду за виняткових обставин".

Пінчук відзначив, що продовження судової суперечки перешкоджає розвиткові підприємства.

"Враховуючи всю цю невизначеність, нам важко приймати на себе якісь подальші підвищені зобов'язання. Я прошу, давайте, потрібно внести ясність. Сьогодні ми знаходимося в ситуації, коли нас просто як би підвісили і ще робляться якісь заяви", - підкреслив депутат.

Він ще раз заявив, що ініціює підписання мирової угоди і відзначив, що з такою ж пропозицією звернулися до керівництва країни трудовий колектив НЗФ і частина жителів Нікополя.

Водночас голова Фонду державного майна Валентина Семенюк у середу заявила, що ФДМ ще не має на своїх рахунках 50% плюс 1 акція ВАТ НЗФ.

"Виконавча служба повинна мені перевести акції, не виписку з реєстраторів, оскільки там два реєстратори, а акції на рахунок", - сказала Семенюк.

Як повідомлялося, Вищий господарський суд України 26 серпня визнав незаконної приватизацію 50%+1 акція НЗФ. Консорціум оскаржив на це рішення у Верховний суд України. Однак 8 вересня той відмовився відкривати касаційне провадження у справі, після чого консорціум подав її повторно.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування