Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко почав створювати контрактну армію

Субота, 10 грудня 2005, 17:41

Президент Віктор Ющенко обіцяє, що до Нового року додому повернуться всі українські миротворці, які зараз перебувають в Іраку.

Про це він сказав у своєму радіозверненні до народу у суботу.

"Я обіцяв вивести українських миротворців з Іраку. На сьогодні 800 наших солдатів уже повернулися в Україну. Решту – а це ще 800 вояків – ми зустрінемо на Батьківщині в період з 20 по 30 грудня. Новий рік вони відсвяткують у родинному колі", – сказав президент.

"1600 українських миротворців підготували 2700 іракських військових – це повноцінна бригада в складі трьох батальйонів", – підкреслив він.

Президент також наголосив, що влада приділяє особливу увагу соціальному захисту військових.

Ющенко підкреслив, що на сьогодні на 50 відсотків ліквідовано різницю в пенсіях для військових, що звільнилися з армії в різні роки, а з 1 січня 2006 року диспропорції будуть вирівняні на 100 відсотків.

За словами президента, уже в лютому цього року було втричі збільшено грошове забезпечення солдат строкової служби, курсантів і ліцеїстів. З квітня 2005 року, наголосив глава держави, усі офіцери Збройних Сил отримують надбавки за особливі умови служби, а також "пристойну вихідну допомогу" при звільненні у запас.

Президент також нагадав, що одним із пунктів його передвиборчої програми був перехід української армії на професійну контрактну армію із 2010 року, наголосивши, що у цьому напрямі вже "розгорнута серйозна робота".

"Рішенням президента визначено три експериментальні бригади, які першими до кінця наступного року будуть на 100 відсотків укомплектовані контрактниками", – наголосив він.

"У Сухопутних військах – це Новоград-Волинський, у Повітряних силах – Старокостянтинів, у Військово-морських силах – Сімферополь. Плюс великий десантний корабель "Ольшанський", - сказав Ющенко.

Президент висловив упевненість, що 2006-й рік стане роком "справжнього прориву в розвитку Збройних Сил".

"Військовий бюджет наступного року зросте на 51 відсоток. Такого бюджету – 8,9 мільярдів гривень – українська армія не мала ніколи", – додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування