Івченку знайшли заміну, а про нього ще подумають

Неділя, 11 грудня 2005, 13:35

Основною діючою особою в переговорах України й Росії щодо ціни на газ з українського боку є міністр палива та енергетики Іван Плачков.

Про це в ефірі телеканалу "ICTV" у неділю повідомив секретар Ради нацбезпеки й оборони Анатолій Кінах.

Такою була його реакція на питання, хто після звільнення з посади голови правління НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка буде "головним переговорником" з Росією.

Говорячи про звільнення Івченка, Кінах пояснив, що той займав одночасно дві посади - заступника міністра палива й енергетики й глави правління "Нафтогазу".

За словами Кінаха, "далі він буде займати одну посаду, яку - вирішить президент із урахуванням рекомендацій РНБО".

Кінах також переконаний, що будь-яка держава повинна захищати свої національні інтереси, незалежно від напрямку, у якому воно розвивається - "на схід або на захід".

Так він відповів на питання щодо можливого посередництва Європейського Союзу в переговорах України й Росії щодо ціни на газ.

"Україна ніколи не буде приймати рішення під зовнішнім економічним тиском. Це аксіома", - заявив Кінах.

За його словами, 40% природного газу, споживаного Євросоюзом, поставляється в держави ЄС через територію Україну.

"Ми ведемо щодо цього відповідні контакти, але, говорячи відверто, чесно, я б дуже хотів, щоб такі проблеми Україна й Росія могли вирішувати без посередників", - підкреслив секретар РНБО.

Як повідомлялося, указом президента від 9 грудня Івченко звільнений від посади першого заступника міністра палива й енергетики - голови правління НАК "Нафтогаз України" у зв'язку з ліквідацією посади.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...