Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук обізвав Ющенка "Катріною"

Понеділок, 12 грудня 2005, 11:59

Лідер СДПУ(о) Віктор Медвечук заявляє, що метою партії на наступних виборах є усунути представників президента Віктора Ющенка від влади.

"Разом з політичними соратниками ми повинні якнайшвидше усунути помаранчевих від влади", - сказав Медведчук на з'їзді СДПУ(о).

Під час виступу він різко розкритикував ситуацію в Україні: "Помаранчевий уряд – це на кшталт урагану Катріна для України. Без відсторонення владної команди годі сподіватися навести елементарний лад в економіці країни".

Зокрема, Медведчук заявив, що Україна потребує "революції здорового глузду". Він також дорікнув Ющенку в неумілому управлінні державою. "До влади прийшли люди, позбавлені посад при попередній владі, а також друзі та куми, які не мають досвіду управління", - сказав він.

"Президент усунувся від виконання своїх обов’язків. Режим почав агонізувати на першому році свого існування. Мені досі журналісти та слідчі Генпрокуратури нагадують мої слова, що "Ющенко не стане президентом". На превеликий жаль, так воно і є. Ющенко не став президентом України", - сказав він.

"Що заважає поганому танцору? Звичайно – музика. Але ми знаємо, хто замовляє і платить за музику, під яку танцює нинішня влада", - зазначив він.

Зокрема, за словами Медведчука, дії команди Ющенка призвели до ускладнення стосунків з Росією, що призвело до зростання цін на газ. Лідер СДПУ(о) повідомив, що якщо ціна сягне 110 доларів за 1000 кубічних метрів – це призведе до "краху експортно-орієнтованих галузей економіки".

Медведчук також звинуватив Ющенка, що його зовнішня політика сформована "східноєвропейським іммігрантським лоббі", представником якого він назвав Збігнева Бжезинського.

Медведчук також виступив із вимогами відмовитися від ідей членства України в НАТО та підтримати участь в єдиному економічному просторі. Також він виступив за ухвалення закону про російську мову на засадах європейської хартії мов меншин.

Медведчук заявив, що Ющенко на Майдані пообіцяв, що після революції Україна прокинеться новою. "У мене складається враження – він досі спить. А український народ прокинувся в державі, де підірвано економічне здоров'я та розколоте суспільство", - сказав Медведчук.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування