Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На мобілку нашкрябала вже половина України

Понеділок, 12 грудня 2005, 12:41

Послугами мобільного зв'язку в Україні до початку грудня 2005 року користувалося більш 26,7 млн. осіб, що складає більш 50% населення країни.

Про це свідчать дані, надані агентству "Інтерфакс-Україна" операторами мобільного зв'язку.

Найбільша кількість українських абонентів обслуговує ЗАТ "Київстар", абонентська база якого за станом на 1 грудня 2005 року склала 12,532 млн. осіб, з яких контрактні і корпоративні клієнти - 973 тис., користувачі послуг Ace&Base - 6,924 млн. млн., абоненти DJUICE - 4,635 млн. млн.

За листопад абонентська база оператора збільшилася на 845 тис. у порівнянні з жовтнем, коли число його абонентів складало 11,687 млн. осіб. "Київстар" забезпечує покриття території, де проживає 96% населення України.

Мережа компанії охоплює 1,3 тис. великих і малих міст і 24 тис. сільських населених пунктів, всі основні національні і регіональні траси, більшість морських і річкових узбереж України.

У жовтні "Київстар" ввів у комерційну експлуатацію послугу високошвидкісної передачі даних Enhanced Data Rate for Global Evolution (EDGE) у десятьох містах України.

Абонентська база ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) станом на 30 листопада 2005 року склав 11,9 млн. користувачів, протягом листопада абонбаза збільшилася більш ніж на 400 тис. осіб.

Мережа компанії охоплює більш 87% території України, на якій проживає 93% населення.

Оператор мобільного зв'язку ТОВ "Астеліт" (торговельна марка Life:)) повідомить про кількість абонентів після оголошення даних своїм головним акціонером - турецькою Turkcell. За підсумками третього кварталу оператор обслуговував більш 1,23 млн. абонентів.

Як повідомляло агентство ПРАЙМ-ТАСС, наразі число абонентів оператора досягло 2 млн.

Мережа Life:) працює в 107 містах і більш 9 тис. населених пунктах України. У листопаді оператор запровадив послугу високошвидкісної передачі даних EDGE у всіх обласних центрах України й у Севастополі.

ЗАТ "Цифровий стільниковий зв'язок України" (ЦССУ, торговельна марка DCC) обслуговує 70 тис. мобільних користувачів.

ТОВ "Голден Телеком", що надає послуги мобільного зв'язку в Києві й Одесі в стандарті GSM-1800 (торговельні марки "Голден Телеком GSM" і UNI), обслуговує близько 50 тис. абонентів.

ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС), що надає послуги в стандарті GSM-900 (торговельні марки WellCom і "Мобі") обслуговує більш 227 тис. мобільних користувачів. "УРС " володіє ліцензіями на надання послуг стільникового зв'язку в стандарті GSM-900 на всій території України.

Крім того, УРС має ліцензію на надання зв'язку в діапазоні GSM-1800 на території 23 з 27 адміністративних областей країни (крім Києва, Київської, Дніпропетровської й Одеської областей). У зазначених 23 регіонах проживає близько 79,8% населення України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування