Кучмі пропонують не ховатися, а самому зайнятися справою Мельниченка

Понеділок, 12 грудня 2005, 13:52

Фракція Соціалістів вимагає відставки голови тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування касетного скандалу, члена групи Народного блоку Литвина Віктора Драчевського.

Про це заявив депутат фракції СПУ Євген Філіндаш на прес-конференції в понеділок.

За його словами, комісія під головуванням Драчевського намагається блокувати розслідування справи Гонгадзе.

Як повідомила прес-служба СПУ, Філіндаш також підкреслив, що деякі члени комісії, в тому числі і Драчевський, виступили проти запрошення на засідання деяких політиків, які, на його думку, причетні до справи.

"Вони проголосували проти запрошення на комісію екс-президента Леоніда Кучми і Володимира Литвина. Про яку об’єктивність у справі може йтися, якщо люди, що до цього скандалу причетні, навіть не запрошуються до комісії", - заявив він.

До того ж, на думку Філіндаша, головою парламентської комісії не може бути представник політичної сили, лідер якої звинувачується в організації вбивства Гонгадзе.

"Про яку об'єктивність може йти мова, коли пан Драчевський та інші екс-кучмісти усіляко намагаються відбілити Кучму та Литвина? Із такою ж ефективністю можна було б поставити на чолі комісії самого колишнього президента, або нинішнього спікера", - зазначив член фракції СПУ.

Ще одним прикладом необ’єктивності Драчевського Філіндаш називає його звинувачення у заангажованості Мельничека.

"Минулого тижня в ефірі одного з телеканалів Драчевський звинуватив Мельниченка, що він є агент незрозуміло яких спецслужб або фінансово-промислових груп. Він зробив висновок, навіть не заслухавши самого Мельниченка", - зазначив він.

Він підкреслив, що фракція СПУ вимагатиме голосування у Верховній Раді з приводу відставки Драчевського. "Результати голосування дуже чітко вкажуть, хто не хоче розслідування справи Гонгадзе та інших резонансних справ", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування