Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вважає, що Ющенка і Путіна сварять паразити

Понеділок, 12 грудня 2005, 15:05

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що вирішити нинішні українсько-російські "газові"” проблеми можна, якщо прибрати з цієї сфери "паразитуючі" комерційні структури.

“Все залежить сьогодні від української влади. Якщо українська влада має волю прибрати посередників цього процесу і повернути цей процес не до кулуарних домовленостей, як це зараз є, а повернути до справжніх угод, які підписані і ратифіковані парламентом, то дисбалансу не існує", - сказала Тимошенко на прес-конференції у Харкові.

"Якщо українська влада буде зберігати оці паразитуючі структури на тілі НАК "Нафтогазу", то тоді ми отримаємо газ значно дорожчим, ніж є сьогодні”, - додала вона.

Тимошенко нагадала, що Україна і Росія "багато років тому підписали достатньо виважену, збалансовану, обґрунтовану угоду, яка передбачала, що здійснення транзиту Україною російського газу до Європи повністю по вартості збалансоване з обсягом природного газу, який, як плату за транзит, мусить отримувати Україна”.

І саме в такому обміні, за словами Тимошенко, "були закладені і ті ціни, з якими країна багато років жила, і абсолютно якісне здійснення транзиту російського газу на територію Європи”.

На думку екс-прем’єра, "порушення балансу" відбулося через те, що під час правління колишнього президента на українському газовому балансі з’явились комерційні структури-паразити. "Вони дуже непогано на цьому заробляли – до 1 млрд. дол. на рік., після приходу нової влади ганебна практика продовжувалась", - сказала вона.

"З приходом нової влади в Україну я, як прем’єр-міністр, намагалася прибрати ці комерційні структури від російсько-українського балансу газу і транзиту. Але мені не вдалося це зробити, тому що вони зразу отримали новий дах у вигляді нового керівництва, і цей дах, повірте мені, не так просто безкоштовно був утворений", - сказала Тимошенко.

Тому, за її словами, поки не будуть прибрані з російсько-українських газових відносин "паразитуючі структури, у нас буде постійно виникати криза в наших взаєморозрахунках”.

“І я хотіла б нагадати всім, хто сьогодні при владі в Україні, що існує угода, яка діє до 2013 року між Росією та Україною, яка повністю гарантує такий баланс, який був в Україні багато років", - наголосила Тимошенко.

“І не потрібно заробляти гроші на благополуччі країни і на її стабільності цін на газ", - додала вона.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування