Кличко йде на вибори, щоб "покусати" Тимошенко

Понеділок, 12 грудня 2005, 16:23

Українські експерти по-різному оцінюють присутність відомого боксера Віталія Кличка у виборчому списку блоку партій "Пора" і "Реформи і порядок".

Про це свідчать передані УНІАН результати експерт-опитування, проведеного Центром досліджень політичних цінностей.

Так, директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський вважає, що Кличко не допоможе пройти блоку “Пора"-ПРП до парламенту.

Реклама:

"Мені здається, дуже складно провести такий проект до парламенту... Мені здається, що ставка на Кличка не спрацює, і проект може провалитися", – додав він.

Президент Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв також висловив думку, що присутність Кличка у блоці "Пора"-ПРП не допоможе цій політичній силі подолати прохідний тривідсотковий бар'єр.

Єрмолаєв вважає, що запрошення відомого боксера до цього блоку не могло відбутися без погодження з мегаблоками, зокрема зі штабом "Нашої України".

ВІДЕО ДНЯ

Експерт зазначив, що “скоріше за все, його прихід на цю позицію пов‘язаний із бажанням "Пора"-ПРП трішки поконкурувати за кілька відсотків з Блоком Юлії Тимошенко, про що говорить і програмове гасло – "Пора наводити порядок!". Отже, є технологічне завдання цього блоку: трішки "покусати" Юлію Тимошенко".

Крім того, Єрмолаєв висловив думку, що "зараз не коректно говорити про якісь соціологічні перспективи, оскільки такого феномену як "Пора"-ПРП у свідомості громадян немає, а тим більше на чолі з боксером".

"Ця трійка (боксер Кличко, вічний реформатор Пинзеник і "помаранчевий" комсомолець Каськів) виглядає дивно, і, як на мене, не дуже доречно. Звичайно, свої кілька сотень тисяч голосів цей блок візьме, але поки що я сумніваюсь у його бар‘єрному успіху", – вважає він.

У свою чергу директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що блок "Пора"-ПРП подолає виборчий бар'єр, однак не за допомогою присутності у його виборчому списку Кличка.

"Все ж таки рано говорити про те, що Кличко відбувся як політичний лідер, як і взагалі рано говорити про якісь сенсаційні результати "Пори" і ПРП. 3% вони, скоріш за все, візьмуть, хоча впевнено це прогнозувати зарано", – вважає він.

"Навіть, якщо вони і пройдуть до Верховної Ради, то це будуть не сенсаційні результати, тому що поки що Кличко спортивний супертяж, відома людина, розкручений бренд, але не політичний важковаговик", - сказав Карасьов.

Він, як і попередній експерт, висловив думку, що цей блок буде конкурентом на виборах з БЮТ. "З одного боку здається, що ПРП як ідеологічно-профільована політична сила може відбирати шматки ідеологічного електорату особливо на Заході України у "Народного Союзу Наша Україна" і в Блоку Ющенка", – сказав він.

"Але, враховуючи, що "помаранчевий" електорат на Заході України вже сформував свої виборчі преференції, скоріш за все, на користь Ющенка, то навряд чи цей сценарій буде реалізований", – сказав Карасьов.

"А ось те, що Кличко посилить лідерську конкуренцію у помаранчевому таборі і перш за все з Юлією Тимошенко, це безумовно", – додав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...