Російських військових в Україну більше не пустять

Понеділок, 12 грудня 2005, 19:37

Нові військові частини Міністерства оборони Росії на території України розгортатися не будуть.

Про це говориться в переданій в понеділок в агентство "Інтерфакс-Україна" заяві управління прес-служби Міноборони України в зв'язку з розповсюдженою в ЗМІ інформацією про те, що нібито Росія в 2006 році планує розгорнути в Криму 31-й випробувальний центр Міноборони Росії.

"Жодні нові військові частини Міністерства оборони Росії на території України розгортатися не будуть. Рішення про розгортання на території України іноземних військових формувань належить винятково до компетенції Верховної Ради, а не Міністерства оборони", - відзначається в заяві.

Управління прес-служби підкреслює, що міністр оборони Анатолій Гриценко не приховував теми переговорів у Москві з главою оборонного відомства Росії Сергієм Івановим, а про всі домовленості з російською стороною українські і російські ЗМІ довідалися за результатами спільної прес-конференції і його заяв.

"Зокрема, 30 листопада Анатолій Гриценко проінформував ЗМІ, що російська сторона висловила зацікавленість у розширенні військового співробітництва з Україною.

Одним з пунктів домовленостей є використання на договірній основі розміщеного в Криму полігона злітно-посадочної системи "Нитка" Військово-морських сил України для підготовки російських льотчиків палубної авіації.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування